Suomalaisilla vaikea avauspäivä – Samooja: ”Putti vei kaiken terän pelaamisesta” - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Suomalaisilla vaikea avauspäivä – Samooja: ”Putti vei kaiken terän pelaamisesta”

Heikko puttipeli söi Kalle Samoojan pelifiilistä Belfryssä. Kuva; Getty Images

UK Championshipin ensimmäinen kierros jäi pitkän keskeytyksen vuoksi pahasti kesken.

Suomalaispelaajien otteet olivat tahmeita kuuluisalla Belfryn Brabazon-kentällä käynnistyneessä European Tourin kilpailussa. Parhaissa asemissa on Kalle Samooja, jonka tulos 74 oikeuttaa jaettuun 93. sijaan.

Samoojalla riitti tapahtumia etuysillä, jolla hän teki kahden birdien ohella kolme bogia ja yhden tuplabogin. Toisella kenttäpuoliskolla meno oli tasaisempaa, ja ainoa parista poikennut reikätulos oli 15. reiän birdie.

”Putti oli huonointa miesmuistiin. Vei kyllä kaiken terän pelaamisesta tänään. Onhan tämä hieno baana, joten täytyy nauttia edes siitä”, Samooja kertoi tiedotteessa.

”Keli oli melko kylmä koko päivän, joten paljon joutui tekemään hommia, että sai palloa liikkeelle.”

Runsas sade sai kentän niin märäksi, että kilpailu ehti olla keskeytyksissä useita tunteja. Pelaamaan päästiin uudelleen kello 20.15 Suomen aikaa. Hämärän laskeuduttua Birminghamin seudulle, viimeiset ryhmät olivat ehtineet etuysin puoliväliin.

Ensimmäistä pelkästään ET:n ohjelmassa olevaa kilpailuaan Euroopan mantereella pelaava Janne Kaske käytti avauskierrokseen 78 lyöntiä, millä jäätiin armotta jälkijoukkoihin. Hän oli viidennen reiän jälkeen tilanteessa yksi alle, mutta pian tämän jälkeen virheet astuivat kuvaan.

Kaske (T126) on jäänyt ennustetusta cut-rajasta kuusi lyöntiä, joten nousu jatkokierrokselle vaatii häneltä perjantaina melkoisessa hurmiossa pelaamista. Kolme bogia ensimmäisen kahdeksan reiän jaksossa tehnyt Tapio Pulkkanen (+3) tarvitsee hänkin nopeata kelkan kääntämistä, kun pelit jatkuvat aamuseitsemältä paikallista aikaa.

UK Swingin päättävän UK Championshipin johdossa on tuloksen 64 pelannut Etelä-Afrikan Justin Walters. Ruotsin Joel Sjöholm, Zimbabwen Scott Vincent, Ranskan Benjamin Hebert ja Itävallan Bernd Wiesberger ovat kolme lyöntiä Waltersin takana.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje