Challenge Tour - Kilpagolf

Suomalaisilla vahva avaus CT:llä – ”Yksi tunti valmentajavelho Piltzin kanssa ja golf on taas kivaa”

Roope Kakon peli kulki keskiviikkona erinomaisesti. Kuva: Getty Images

Roope Kakko käynnisti urakkansa Dormy Openissa bogittomalla kierroksella.

Roope Kakko oli mainiossa iskussa Tukholman pohjoispuolella Österåkerin kentällä käynnistyneessä Challenge Tourin kilpailussa. Hän pelasi Dormy Openin ensimmäisellä kierroksella tuloksen 67 (-5) ja on mukavasti jaetulla neljännellä sijalla.

Kolme lyöntiä kärjestä olevan Kakon kierrosta ilmensi virheettömyys, sillä hänelle ei kirjattu keskiviikkona yhtään paria heikompaa reikätulosta. Birdiejä espoolainen teki viisi, kolme par-nelosilla ja yhden par-viitosella.

”Se, että bogit jää pois, on aina merkki siitä, että pitkä peli on uomissaan. Yksi tunti legendaarisen valmentajavelhon Mika Piltzin kanssa ja golf on taas kivaa. Rautoihin kun voi luottaa, niin pystyy pelaamaan paljon stressittömämmin ja tiiltä pystyy olemaan konservatiivisempi”, Kakko sanoi.

”Ei se auta kuin jatkaa samaa rataa ja samalla pelisuunnitelmalla.”

Suomalaisten vahvaa panosta täydentää jaetulla yhdeksännellä sijalla oleva Lauri Ruuska. Hänen kuutosella alkava tuloksensa syntyi kirjavammalla tavalla, 69 lyönnin kierroksen sisällettyä yhden eaglen, viisi birdieä ja kolme bogia.

Kyseessä on Kakon neljäs kilpailu Euroopan haastajakiertueella tällä kaudella. Hän oli mukana CT:n kolme turnausta käsittäneessä ”South African Swingissä”, jossa kaksi ensimmäistä kisaa toivat sijat 37 ja 31. Dimension Data Pro-Amissa hän karsiutui.

Ruuska oli mukana viime viikolla niin ikään Ruotsissa pelatussa Challenge Tourin kilpailussa, jossa hänen tiensä nousi pystyyn kahden kierroksen jälkeen. Kauden kahdessa Nordic Liigan turnauksessaan Ruuska on saalistanut kaksi vahvaa top 10 -sijoitusta, joista jälkimmäinen oli kakkostila.

Muista suomalaisista Kim Koivu (-1) jakaa 53. sijaa. Juuso Kahlos (par), Oliver Lindell (+3) ja Antti Ahokas (+4) saavat torstaina rutistaa saadakseen paikan turnauksen jatkokierroksille.

Dormy Openin kärjessä on turnauksen kuuluisin pelaaja Matteo Manassero. Tuloksen 64 pelanneella italialaisella on lyönnin etumatka Ranskan Victor Riuhun ja isäntämaan Björn Hellgreniin.

Manassero oli jo 20-vuotiaana koonnut neljä voittoa European Tourilla, mutta menetti sittemmin täysin otteensa lajin huipulla. Nyt 28-vuotias pelaaja on sittemmin hakenut vuosien ajan vauhtia pienemmiltä kiertueilta laihoin tuloksin.