Suomalaisilla Tanskan Challenge Tour -kilpailussa loistava avauspäivä - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Suomalaisilla Tanskan Challenge Tour -kilpailussa loistava avauspäivä

Oliver Lindell oli tyytyväinen etenkin rautalyönteihinsä ja puttipeliin. Kuva: Getty Images

Oliver Lindell ja Lauri Ruuska ovat lyönnin päässä kärjestä ja myös Roope Kakko mahtuu top 10:een.

Suomalaispelaajat vaikuttaisivat sisuuntuneen viime viikolla kotimaassa vaisusti sujuneesta Vierumäen Challenge Tour -kilpailusta.

Oliver Lindell ja Lauri Ruuska iskivät keskiviikkona Tanskassa Esberg Golfklubilla käynnistyneessä turnauksessa tuloksen 67 (-4), mikä oikeuttaa 18 reiän jälkeen mainiosti jaettuun kakkostilaan. Eroa johdossa olevaan Ruotsin Tim Widingiin on kaksikolla yksi lyönti.

Lindell teki Made in Esbjerg Challenge -kilpailun ensimmäisenä päivänä viisi birdieä, joista neljä tuli perätysten kierroksen puolivälissä. Porvoolaisen ainoa bogey kirjattiin seitsemännelle (kentän 16.) reiälle.

”Aika samasta jatkettiin mihin Vierumäellä lopetettiin, stediä lyömistä raudalla ja putteri lämpöisenä. Ei siinä kummempia. Tiiltä kun pystyisi olemaan vielä vähän tarkempi, niin hyvä tulee”, Lindell kommentoi.

Lindellin kanssa kahtena ensimmäisenä päivänä pelaavat Kim Koivu (71/T34) sekä Vierumäellä voiton vieneen tanskalaisen Marcus Helligkilden tiukille laittanut Ruotsin Jesper Svensson (68/T8).

Kuluva kausi Challenge Tourilla on ollut Lindellille hankala: 12 kilpailua ovat tuoneet seitsemän karsiutumista, mutta ei yhtään top 30 -sijoitusta. Hän tarvitsisi isoja onnistumisia kauden jälkipuolella voidakseen nousta taistelemaan European Tourin kortista tai ainakin paremmasta kategoriasta haastajakiertueella ensi kaudella.

Ruuska aloitti ja lopetti kierroksensa birdiellä. Näiden väliin mahtui tässä järjestyksessä tulleet birdie, bogey ja eagle.

”Ihan vahva kierros. Aika vaikea kisakenttä on kyseessä, niin pitää tietää hyvin mitä tuolla tekee. Virheitä tulee helposti ja pitää missailla oikeisiin paikkoihin – sitä kautta pysyy virheet minimissä. Siinä onnistuin tänään ja se piti bogit hyvin poissa”. Ruuska sanoi.

”Kokonaisuudessaan hyvää peliä joka osa-alueella. Tästä on hyvä jatkaa.”

Ruuska esiintyi edukseen toukokuun lopulla edellisessä Tanskassa pelaamassaan turnauksessa. Hän oli European Tourin ohjelmaan kuuluneen kilpailun jaetulla kärkipaikalla ensimmäisen kierroksen jälkeen ja pelasi myös yhden koko joukon parhaista kierroksista päätöspäivänä. Kaksi muuta kierrosta eivät sujuneet yhtä vakuuttavasti, ja Ruuska oli lopputuloksissa 25:s.

Made in Himmerland -turnauksen jälkeen Ruuska on pelannut kuusi Challenge Tourin kisaa. Näistä neljä on päättynyt karsiutumiseen ja kaksi muuta ovat tuoneet 22. ja 38. sijan.

Myös haastajakiertueen rankingin paras suomalainen, Roope Kakko oli keskiviikkona hyvässä iskussa. Kakon kierros lähti liikkeelle tahmeasti, tehtyään bogi-tuloksen kakkoselle ja viitoselle. Seuraavien yhdeksän reiän aikana hän pamautti viisi birdieä ja piti jatkossa muutenkin virheet loitolla.

Tuloksellaan 68 (-3) Kakko jakaa kilpailussa kahdeksatta sijaa.

Ilari Saulo (72) on sijalla T56, Antti Ahokas (74) mahtuu 99. sijallaan niukasti sadan joukkoon. Tuloksen 78 pelannut Juuso Kahlos (T147) on jo vaativamman tehtävän edessä venyäkseen vielä jatkokierroksille.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje