[10][12]

[10][12]

Suomalaisilla takki tyhjänä Australiassa – Adam Scott katkaisi yli kolmen vuoden voitottoman jakson

Ensimmäisen kerran ET-kilpailun jatkokierroksilla pelannut Janne Kaske jakoi Gold Coastilla 57. sijan. Kuva: Getty Images

Janne Kasken mielestä vuosi 2019 oli tuloksellisesti vuoristorataa, Sami Välimäki näki debyyttivuodessaan vain hyviä asioita.

Janne Kaske ja Sami Välimäki eivät saaneet kiriä käyntiin sunnuntaina päättyneen Australian PGA Championship -kilpailun neljännellä kierroksella. Suomalaiset pelasivat turnauksen päätöspäivänä heikoimman kierroksensa ja menettivät asemiaan toistakymmentä pykälää lopullisella tuloslistalla.

Kaksi lyöntiä Välimäkeä paremmin kisaurakastaan suoriutunut Kaske (+5) ei päässyt sunnuntaina missään vaiheessa tuloksen kimppuun. Hän kirjasi etuysillä yhden birdien ohella kolme bogia, mutta sai birdien muodossa hyvän alun toiselle kenttäpuoliskolle.

Tätä seurasi bogey, eivätkä virheet jättäneet Kaskea rauhaan kierroksen edettyä RACV Royal Pines -kentällä kohti loppuaan. Vaikka käteen jäi tulos 76, näki hän sunnuntaissa potentiaalia paljon parempaan.

”Tänään oli oikeastaan aineksia ihan hyvään rundiin. En onnistunut yhdessäkään up & downissa (pallo yhdellä chipillä ja putilla reikään) ja niistä kahdessa sain pallon neljällä reikään. Se teki tuloksenteosta mahdotonta. Tuntui että löysin ne kaikista mahdottomimmat chippi-paikat tänään näillä muodokkailla griinin ympäristöillä”, Kaske sanoi.

Vaikka viikonlopusta jäi hieman karvas maku, löysi 57. sijan jakanut pelaaja kuluneesta viikosta erään positiivisen ja tärkeän asian.

Toivotaan enemmän tasaisuutta peliin joulupukilta!

”Peruslyöminen, minkä kanssa on ollut viime kuukaudet ongelmia, tuntui menevän parempaan suuntaan tällä viikolla. Tässä on nyt kaksi viikkoa aikaa jatkaa sen parantamista ennen ensi kauden alkua.”

Australian turnaus jätti Sami Välimäelle nälkää seuraaviin koitoksiin.

”Tämä kausi oli tuloksellisesti vuoristorataa. Muutamia loistavia hetkiä ja läpimurto tietyllä tapaa, mutta myös erittäin huonoja jaksoja. Toivotaan enemmän tasaisuutta peliin joulupukilta!” päätti Kaske, jonka kausi 2020 käynnistyy Hongkongissa 9. tammikuuta.

Sijalle T64 pudonnut Sami Välimäki esitti kierroksen alussa tarkkaa peliä. Virheetön etuysi päättyi birdieen, mutta keskivaiheilla tuli ongelmia. Hän pelasi reiät 10–12 neljä yli, kunnes sai kaunisteltua tulosta sisääntulon jälkipuolella tulleilla kahdella peräkkäisellä birdiellä.

Välimäki oli tässä vaiheessa numeroiden valossa edellisten päivien tahdissa, mutta pato murtui 18. reiällä (par 4) tulleeseen tuplapariin.

”Aika paljon jäi (päivästä) hampaankoloon, mutta se on hyvä juttu”, hän muotoili.

Vaikka Gold Coastin kilpailu ei tarjonnut sitä mitä hän saattoi viikonvaihteessa odottaa, oli uran ensimmäinen jatkopaikka Euroopan kiertueen turnauksessa hieno asia.

Kokonaisuudessaan Välimäen debyyttivuosi ammattilaisena oli menestys. Hän oli lähellä voittaa Pro Golf Tourin eli Saksan kiertueen rankingin ja otti kaikkien aikojen nuorimpana suomalaisena kortin pääkiertueelle ET:n karsinnoista.

”Tulokasvuosi on ollut tuloksellisesti loistava! Neljä kansainvälistä voittoa, nousu maailmanlistalla 400:n joukkoon ja paikka European Tourille. Kehitystä kuitenkin vaaditaan koko tuleva ensi kausi, että pystyy pelaamaan hyvän vuoden”, totesi Dubaissa joulun ja uudenvuoden harjoittelun ja lomailun merkeissä viettävä Välimäki.

Hänen kautensa jatkuu Etelä-Afrikassa käytävässä vuoden ensimmäiseen ET-kilpailussa.

Kotiyleisö sai Adam Scottista mielesen voittajan vuoden päätösturnauksessa. Kuva: Getty Images

Myös Kaske ylsi tällä viikolla ensimmäisen kerran ET:n kilpailun jatkokierroksille. Virvik Golfin kasvatti varmisti jo keväällä kortin Asian Tourille venyttyään Etelä-Koreassa pelatussa AT:n kilpailussa uusintaan. Mainiosti sujui myös Euroopan kiertueen karsintafinaali, missä pääsy kahdelle viimeiselle kierrokselle toi kortin Challenge Tourille.

Bangkokissa asuva Kaske aikoo keskittyä AT:n kilpailuihin, joten pelit Challenge Tourille ovat jäämässä korkeintaan muutamaan turnaukseen. CT:n kortti avaa hänelle toivottuja paikkoja myös pääkiertueen kisoihin, kuten nyt päättyneeseen Australian PGA Championshipiin.

Kultarannikon turnauksen voitti kisan korkeimmalle rankattu (18:s) pelaaja, Adam Scott (-13). Kyseessä oli kuuden vuoden takaisen Masters-voittajan ensimmäinen ykköstila 3,5 vuoteen.

Kolme eaglea kentän 15. reiällä tällä viikolla tehnyt Presidents Cup -pelaaja jätti toisen australialaisen, Michael Hendryn, kahden lyönnin päähän. Harvinaista kolmatta peräkkäistä voittoa kotimaansa ammattilaisjärjestön mestaruuskilpailussa jahdannut toinen Presidents Cup -pelaaja Cameron Smith (-7) jakoi 10. sijan.

Ranskan Damien Perrier (-5) jakoi parhaana eurooppalaisena 19. sijan.