5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][9]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][9]
KilpailuaSuomalaista
Asian Tour - Kilpagolf

Suomalaisilla superaloitus Malesiassa

Joonas Granberg pelasi timanttisen kierroksen Malesian kisan avauspäivänä.

Asian Tourille hienosti kotiutuneet Joonas Granberg ja Kalle Samooja ovat vertymässä todelliseen huippukuntoon kauden edetessä. Granberg oli Malesiassa alkaneen Selangor Mastersin ensimmäisellä kierroksella liekeissä pelattuaan huikean tuloksen 62. Kymmenen lyöntiä alle parin sujuneella kierroksella Granberg teki yhdeksän birdietä, yhden eaglen ja yhden bogin.

”En tiedä mitä tapahtui. Viime yön kolmen tunnin unet oli ehkä se juttu. Lyönti oli vaan niin rautainen, että ei oikein saanut enää niistä paikoista putteja ohi”, kenttäennätyksen tehnyt Granberg viestitti hämmästyneenä.

”Eilen ei ollut yhtään energiaa, olin todella väsynyt. Tänään alkoi rangella tuntua hyvältä, ja nyt ei väsytä yhtään.”

Granberg johtaa kisaa selvästi, sillä toisena oleva Etelä-Afrikan Tjaart Van Der Walt sai tuloksekseen 65 lyöntiä.

”Tämä on ensimmäinen kerta kun johdan Aasian kiertueen turnausta, mutta täytyy ottaa rauhallisesti. Se oli vasta avauskierros, kolme seuraavaa on pelattava todella hyvin”, Granberg sanoi Aasian kiertueen kotisivuilla.

Turkulaiskaksikosta myös Kalle Samoojalla oli upea aloitus. Hän pelasi kuuden birdien ja kahden bogin siivittämänä tuloksen 68, mikä oikeuttaa jaettuun seitsemänteen sijaan mm. suurimpiin voittajasuosikkeihin kuuluvan Bangladeshin Siddikurin kanssa.

Kisan voittoa puolustava Angelo Que (27:s) löi keskiviikkona tuloksen 70. Quen kohdalle osui tiistain harjoituskierroksella hyvin harvinaiset kaksi hole-in-onea. Filippiiniläinen teki ”ässät” Kota Permain kentän kuudennella ja 14. reiällä.

Selangor Masters on järjestyksessään kauden kuudes vain Aasian kiertueen ohjelmassa oleva turnaus. Kisan palkintoarvo on 390 000 dollaria.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje