26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Suomalaisilla riittää kirittävää iltapäivällä

Erik Myllymäen ilme on paljon puhuva. Suomen joukkueen pallot eivät ole uponneet reikään samaan malliin kuin avauskierroksella. Kuva: Juha Hakulinen

Avauspäivän jälkeen kahdeksantena ollut Suomi on tiukan paikan edessä Vanajanlinnan kentällä pelattavassa miesten EM-joukkuemestaruusturnauksessa. Ryhmä on pudonnut tässä vaiheessa kauas kahdeksan ensimmäisen eli mitalipeleihin etenevien maiden joukosta. Turnauksen 16 maata jaetaan toisen lyöntipelikierroksen jälkeen ykkös- (1-8) ja kakkosflightiin (9-16).

Sijalla 13 olevan Suomen ja viimeisessä ykkösflightin paikassa kiinni olevan Italian välinen ero on kymmenen lyöntiä, kun iltapäivän pelaajat ovat edelleen kierroksellaan.

Suomalaisista ensimmäisenä urakkansa sai valmiiksi Lauri Ruuska. Avauspäivänä loistanut siilinjärveläinen jäi toisella kierroksella 11 lyöntiä tiistain esityksestään. Tulokseksi kirjattiin 78 lyöntiä.

”Startti oli vaikea. Neljän bogin putki ulosmenossa johtui pitkälti kehnosta wedgepelistä”, Ruuska sanoi.

Hän teki vielä ulosmenossa tuplan, mutta tähän virheet sitten jäivätkin: ”Sisääntulo oli ihan ok, mutta kyllä oli hankala päivä. Lipun paikat olivat eilistä pahemmissa paikoissa, mutta ei auta selitellä.”

Erik Myllymäen toisen kierroksen tulos oli 75 lyöntiä. Myös hänen tulostaan rasitti kaksi varhaista bogia.

”Sitten otin 11. reiällä kolme puttia ja 14:llä löin avauksen niukasti out of bounds, mutta onneksi sain lopussa parsittua tulosta kahdella birdiellä.”

”Lyönti toimii ihan hyvin, mutta en vain saanut aikaan lyöntipelikierroksilla kunnon tulosta.”

Myllymäen tavoin tuloksen 75 pelannut Miki Kuronen harmitteli hänkin nihkeää aloitusta: ”Laitoin lyhyitä putteja ohi, Ja kuulin, että myös meidän muilla pelaajilla oli ollut putin mittakontrollin kanssa vaikeuksia.”

Kurosen kierros oli poikkeuksellisen kirjava. Pareja syntyi päivän aikana vain neljä, sisääntulossa ei ensimmäistäkään: ”Tänään oli sellainen kierros, joka palkitsi hyvät lyönnit ja rankaisi huonoista. Takaysillä tein viisi birdietä, mutta ei silti paljon lämmitä, kun tulos on kolme yli.

Marko Kuivasaari 9.7. klo 14.58

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje