Suomalaisilla raskas päivä Abu Dhabissa – vain Sami Välimäki eteni jatkokierroksille - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Suomalaisilla raskas päivä Abu Dhabissa – vain Sami Välimäki eteni jatkokierroksille

Sami Välimäki onnistui täpärästi pitämään itsensä karsintarajan yläpuolella. Kuva: Getty Images

Italialaisilla on huipputurnauksen puolivälissä kaksoisjohto.

DP World Tourin suomalaispelaajien hyvin sujunut avauspäivä ei kantanut hedelmää Abu Dhabin turnauksen toisella kierroksella. Nelikosta vain Sami Välimäki (-2) ylsi jatkoon, mutta hänkin koki ison pudotuksen kärkisijoilta karsintarajan tuntumaan.

Tuloksen 75 pelannut Välimäki aloitti kierroksensa Yas Links -kentällä vahvasti. Hän teki peräkkäiset birdiet toisella ja kolmannella reiällä, mutta tämän jälkeen peli muuttui tahmeaksi. Birdie-hanat sulkeutuivat, ja kierroksen takasuoralla Välimäen jatkopaikka kävi uhatuksi.

Hän kuitenkin pystyi tekemään loppuun neljä paria sinetöiden peliensä jatkumisen viimeisten joukossa.

”Hyvää peliä oli alkuun, sitten tuli yhtäkkiä joku sekoaminen peliin. Puttaaminen hävisi täysin ja peli muutenkin. Onneksi sain taisteltua pareja loppuun”, 57. sijaa jakava Välimäki sanoi.

Välimäki on yltänyt jatkoon jokaisessa tällä kaudella pelaamassaan viidessä turnauksessa. Näissä hän on saavuttanut parhaimmillaan toisen ja 11. sijan. Race to Dubai -pisteitä on koossa 270,2, joilla heltiää rankingissa kuudes tila.

Mikko Korhosen ja Kalle Samoojan (+1) tuloksessa oli jatkopaikkaa ajatellen kolme lyöntiä liikaa. Neljä bogia tekivät hallaa tuloksen 73 lyöneen Korhosen kirille. Hän sai värkättyä toisella kenttäpuoliskolla kolme birdieä, mutta kapuaminen karsintarajan paremmalle puolelle ilmeni luottopelaajalle tällä kertaa liian vaativaksi tehtäväksi.

Kierrokseensa kaksi lyöntiä Korhosta enemmän perjantaina käyttäneen Samoojan tilanne näytti kierroksen puolivälissä valoisalta, kunnes hän teki sisääntulon alkuun triplan ja tuplan. Se oli liian kova takaisku lopun yksi alle pelanneelle Samoojalle.

Tapio Pulkkasen (+3) pelissä oli paljon samankaltaisia elementtejä kuin torstaina. Tälläkin kertaa reikätuloksista 2/3 oli muita kuin pareja, mutta nyt virheet ottivat ylivallan. Pulkkanen tilastoi kahtena päivänä 12 bogia ja yhden tuplan. Tällaisella saldolla on vaikea painella jatkoon Abu Dhabi HSBC Championshipin kaltaisessa huipputurnauksessa.

DP World Tourin Rolex-sarjaan kuuluvan kilpailun kärkipaikkaa jakavat nyt italialaiset Francesco Molinari ja Guido Migliozzi (-10). Australian Jason Scrivener on lyönnin päässä kaksikosta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje