19.9.–26.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][14]
KilpailuaSuomalaista

19.9.–26.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][14]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Suomalaisilla paljon kirittävää Skotlannissa

Mikko Ilonen viihtyy linkseillä. Huomenna puristusta pitää löytyä vielä piirun verran lisää, tai edessä on karsiutuminen. Kuva: Getty Images.

Mikko Ilonen on kahden kierroksen jälkeen parhaana suomalaisena sijalla T97 Skotlannissa pelattavassa ET:n Alfred Dunhill Links Championshipissä.

Kingsbarnsilla, Carnoustiella ja St. Andrewsin Old Coursella pelattavassa kilpailussa cut suoritetaan poikkeuksellisesti vasta kolmen kierroksen jälkeen.

Ilonen (+1) ahkeroi tänään Old Coursella tuloksen 71/-1. Kun kierros päättyi kahteen peräkkäiseen birdieen, cut-rajaan jää kirittävää lauantaina oletettavasti kaksi lyöntiä.

”Oli varsin tahmea esitys, vaikeampi päivä kuin torstaina. Oma peli ei meinaa aueta, ollut vaikea viikko. Olosuhteeet eivät olleet niin vaikeat kuin ennakoitiin. Toki siellä kylmeni sateen myötä, mutta huomattavasti vaikeammissakin keleissä on pelattu. Onneksi saatiin edes veljeni Samin kanssa joukkuekisassa pelattua sopivasti ristiin”, Ilonen summasi päivänsä.

Ilosen tapaan Old Coursella pelannut Joonas Granberg puristi niin ikään tuloksen 71/-1. Granbergin yhteistulos +2 on lyönnin Ilosta huonompi. Kaksikko pelaa huomenna Carnoustien kentän, joka on ollut tulosten valossa kolmesta kisakentästä kaikkein vaikein.

Granbergin kanssa sijan 110 jakava Roope Kakko pelasi perjantaina Carnoustien 75 lyönnillä eli kolme yli parin. Lauantaina Kakko yrittää kesyttää Kingsbarnsin.

”Löin tiiltä koko ajan hyvin. Kylmähän tuolla oli, lähestymisissä ei ollut tuntoa. se oli varmasti ongelmana muillakin, joten ei auta selitellä. Pari lyöntiä paremmin olisi pitänyt Carnoustiessa puristaa, nyt annoin lyöntejä pois”, Kakko tilitti.

Kilpailua johtaa kahden kierroksen jälkeen Ranskan Raphael Jacquelin tuloksella yhdeksän alle.

Heikosti eilen pelannut Rory McIlroy löysi tänään huomattavasti paremman vireen, ja nousi Kingsbarnsilla pelaamansa tuloksen 67/-5 jälkeen kisassa jaetulle 20:nnelle sijalle.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje