14.–21.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][7]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Suomalaisilla lattea päivä Italian Openissa – ”Ei oikein väylä löytynyt tiiltä tänään”

Tapio Pulkkanen harmitteli väyläosumien niukkuutta kolmannella kierroksella. Kuva: Getty Images

Vain Tapio Pulkkasen lauantain esitys saa ”synninpäästön”.

Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja lähtivät korkein odotuksin Roomassa meneillään olevan Italian Openin ensimmäiselle jatkokierrokselle – ja aiheesta, olihan kaksi ensin mainittua kisan puolivälissä top 10:ssä ja Samoojakin iskenyt kaksi tasapainoista (70–69) kierrosta.

Päivä toi kuitenkin suomalaistriolle pettymyksen, sillä yksikään ei onnistunut lauantaina. Ainoana kohtuullisen kuivin jaloin lauantain urakastaan selvisi toisen peräkkäisen 72 lyönnin kierroksen pelannut Pulkkanen.

Hän pystyi sentään pudottamaan virheiden sävyttämän päivän jälkeen bogien määrän viidestä kolmeen, mutta birdiejä kertyi vain kaksi – molemmat peräkkäin takaysin puolivälin tuntumassa.

Pulkkanen (-5) on Euroopan kiertueen Rolex-sarjaan kuuluvassa kilpailussa 54 reiän jälkeen jaetulla 18. sijalla. Kärkeen on matkaa kahdeksan lyöntiä, mutta 10. sijaa jakavat pelaajat häämöttävät kahden lyönnin päässä.

”Vähän heikkoa pitkää peliä tänään. Ei oikein väylä löytynyt tiiltä ja sen vuoksi ei ollut paljon birdie-paikkoja. Ihan hyvää taistelua, ja nyt rangella sain vähän lyönnistä taas kiinni”, hän sanoi.

Mikko Korhoselle (-2) päivä oli raskas. Perjantain hienon esityksen (67) jälkeen hän käytti kolmanteen kierrokseensa kahdeksan lyöntiä enemmän.

Tilanne näytti Korhosen kannalta hyvältä vielä seitsemännellä reiällä, jolloin hän oli kierrostaan kaksi alle. Loput 11 reikää sujuivat kuusi yli parin ja Korhonen putosi tylysti jaetulle 36. sijalle.

Lauantain kierros jätti Kalle Samoojalle (+3) vielä vähemmän muisteltavaa, vaikka hän poistuikin kentältä perätysten päivän toisen ja kolmannen birdien tehneenä. Tätä ennen korttiin oli merkitty viisi bogia ja kaksi tuplabogia.

Tuloksen 77 pelannut Samooja jatkaa päätöskierrokselle jaetulta 63. sijalta.

Jostain syystä olin vähän jumissa osuma-alueella, eikä pallo siitä syystä totellut lyöjää. Tällaista tämä golf välillä on”, Samooja kertoi tiedotteessa.

”Olin tiiltä todella huono. Ei tätä kenttää pysty raffista valloittamaan. Vielä päälle pari huonoon paikkaan lyötyä lähestymistä, niin soppa oli valmis. Koitetaan kaivaa huomiselle vielä hyvä kierros.”

Italian Openin kärjessä pintansa pitää Englannin Matthew Fitzpatrick (-13), jolla on lyönnin etumatka USA:n Kurt Kitayamaan. Skotlantilaisvasuri Robert MacIntyre (-11) jakoi lauantaina Korean Wang Jeunhungin (T7/-8) kanssa kisan toistaiseksi kovinta tulosta (64) ollen kolmantena.

Suomalaisten lähtöajat neljännellä kierroksella (Suomen aikaa):

8.52 Kalle Samooja-Wu Ashun CHN
10.27 Dean Burmester RSA-Mikko Korhonen
12.11 Tapio Pulkkanen-Tyrrell Hatton ENG

——————————-

13.50 Kurt Kitayama USA-Matthew Fitzpatrick ENG

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)

 • bogibirdy says:

  Pulkkanen ”sai synnin päästön” mutta silti kehnoa kykyihin verrattuna. Tyyppiesimerkki siitä miten hermoilu vaikeuttaa tekemistä ja itseluottamuksen puute tuo aivan turhia 3 putin griinejä ja näin epäonnistumisten kierre ruokkii itseään. Samaa voisi kyllä sanoa Korhosen, Samoojan ja Koivun suorituksista.

 • Bunkkeripete says:

  Kyllä minäkin Pulkkaselle ”synnin päästön” antaisin. Hän on maailmanlistan (owgr) mukaan tämän kisan 92. paras pelaaja. Eiköhän Hattu suoriudu reilusti tuota paremmalle sijalle myös lopputuloksissa.

 • golftintti says:

  On hyvä olla realisti ja katsoa maailman parhaiden peliä. McIlroy ei päässyt jatkokierroksille Skotlannissa, tässä kisassa Justin Rosen kolmas kierros 78 lyöntiä. Monta maailman listalla 50 parhaan joukossa olevaa ei päässyt edes viikonlopun peleihin.
  Kaikille sattuu hyviä ja huonoja kierroksia, se on golfia – myös kilpatasolla. Yksi huono tai kaksi keskinkertaista kierrosta per kilpailu näyttää olevan normi, paitsi niillä joilla ne eivät satu samaan kisaan.
  Jatkuva epäonnistuminen ja kova pudotus oletettavaan omaan tasoon verrattuna on sitten jo huolestuttavaa, niinkuin nyt Koivun tilanteessa. Eiköhän Korhonen löytää taas oman pelityylinsä ja alamäki loppuu.
  Pulkkaselle ja Samoojalle täydet pisteet. Molemmilla on suunta hiljalleen ylöspäin.