Suomalaiset tarkkailuasemissa Vierumäellä– tanskalaispelaaja jäi birdien päähän tuloksesta 59 - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Suomalaiset tarkkailuasemissa Vierumäellä– tanskalaispelaaja jäi birdien päähän tuloksesta 59

Lauri Ruuska jakoi parasta suomalaistulosta torstaina. Kuva: Getty Images

Lauri Ruuska ja Rasmus Karlsson olivat Vierumäki Finnish Challengen parhaat suomalaiset ensimmäisenä päivänä.

Lauri Ruuska ja Rasmus Karlsson vastasivat parhaista suomalaistuloksista Vierumäellä torstaina käynnistyneen Challenge Tourin kilpailun avauskierroksella. Kaksikko käytti kierroksiinsa 68 lyöntiä, millä irtoaa 18 reiän jälkeen jaettu 27. sija.

Kympiltä startannut Ruuska teki kierroksen alussa kahden birdien suoran ja seuraavat kaksi parista poikennutta reikätulosta osuivat etuysin (10–18) loppuun peräkkäisten birdien ja bogin muodossa.

Tarinagolfin pelaaja oli kierrostaan pitkään kaksi alle parin, kunnes iski birdien 16. (kentän 7.) reiällä. Hän ei ollut sanonut tässä vaiheessa kaikkea sanottavaansa, sillä ruutia riitti vielä yhden birdien edestä viimeisellä reiällä.

Lauri Ruuska kiitteli aamun helppoja olosuhteita, jotka olivat avain hyvään tulokseen.

”Neljä alle ei tuntunut kovin kummalliselta, kun samassa ryhmässä pelattiin -8”, Ruuska totesi viitaten pelikaveriinsa Oliver Hundebølliin.

Ruuska toivoi loppuviikolle hankalampia lipunpaikkoja, ”jotta ei tule pelkkää puttikilpailua”. Voittajan yhteistuloksesta hän ennakoi hyvin alhaista, jollei tuuli tee olosuhteista ratkaisevista hankalampia.

Karlssonin ulosmeno alkoi birdiellä ja loppui Cooke-kentän mainiolla par-viitosella eagleen. Näiden väliin mahtui neljännellä reiällä tullut bogey, joka jäi myös päivän ainoaksi. Toinen kenttäpuolisko sujui Karlssonilta ehyesti hänen tehtyä parien ohella kierroksen toisen ja kolmannen birdien 11. ja 18. reiällä.

Joskus hyvään golfiin tarvitaan aimo annos onnea.

Torstain parhaat suomalaiset jäivät kauas hurjan kierroksen pelanneesta Marcus Helligkildestä. Eroa johdossa olevaan ja tuloksen 61 pamauttaneeseen tanskalaiseen on seitsemän lyöntiä.

Hän avasi pelin neljällä peräkkäisellä birdiellä ja teki parin mittaisen hengähdystauon jälkeen kolmen birdien suoran. Etuysi (10–18) päättyi bogiin, mutta se ei hillinnyt Helligkilden tahtia.

Marcus Helligkilde pelasi ensimmäisenä päivänä todellisen unelmakierroksen. Kuva: Getty Images

Helligkilde iski takaysillä tasaiseen tahtiin kolme birdieä ja kruunasi komean kierroksensa eaglella. Jälkeenpäin ajatellen kentän 18:lla (par 5) lipsahtanut bogey heikensi olennaisesti mahdollisuuksia viitosella alkavaan kierrostulokseen.

”Joskus hyvään golfiin tarvitaan aimo annos onnea”, golfammattilaisen elämästä omien sanojensa mukaan täysillä nauttiva Helligkilde totesi kierroksen jälkeen. Konservatiivisiksi tarkoitetut lähestymiset olivat hänen mukaansa usein päätyneet reiän lähelle, ja putitkin upposivat.

Kyseessä on paras Cookella ja Vierumäki Finnish Challengessa pelattu kierrostulos, mutta kenttäennätykseksi tästä 11 alle -tuloksesta ei ollut siirtosäännön vuoksi.

Cookella on pelattukin muutama vuosi sitten tulos 59, mutta Oliver Lindellin kaahailua ei niin ikään ole kirjattu varsinaiseksi kenttäennätykseksi, sillä se tehtiin CT-turnauksen pro am -kilpailussa. Voimassa oleva kenttäennätys on 63 lyöntiä.

Lindell käytti tämänvuotisen Vierumäki Finnish Challengen ensimmäiseen kierrokseen kymmenen lyöntiä enemmän jakaen muun muassa Roope Kakon ja kilpailun kolmen vuoden takaisen voittajan Kim Koivun kanssa 43. sijaa.

Kilpailun jatkokierroksille etenee 60 parasta ja samaan tulokseen yltäneet. Suomalaisista tämän rajan sisällä ovat vielä 70 lyönnin kierroksen pelanneet Matias Honkala sekä amatööristatuksen omaavat Elias Haavisto ja Antti-Jussi Lintunen.

Paalulla Marcus Helligkildellä on kolmen lyönnin etumatka Ruotsin Tim Widingiin, Englannin Todd Clementsiin, Irlannin Robin Dawsoniin sekä toiseen tanskalaiseen Oliver Hundebølliin.

Tulostaso avauspäivänä oli melkoinen, sillä peräti 58 pelaajaa löi kuutosella alkavat lukemat ja kaikkiaan 93 kilpailjaa alitti kentän parin. Vähintään par-tulokseen ylsi 113 pelaajaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje