28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista

28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
Asian Tour - Kilpagolf

Suomalaiset seikkaillen Manilaan

Kalle Samooja ei ollut Filppiinien kisan avauskierroksella parhaimmillaan.

Kalle Samoojan edesottamukset Aasian kiertueella ovat olleet odotuksiin nähden suuria pettymyksiä kolmen karsiutumisen myötä.

”Kyllä tässä on saanut itselleenkin nauraa. Usko ei ole hävinnyt minnekään, vaan töiden tekoa on jatkettu kovasti Suomessa pelin parantamiseksi. Otin bägiin hetkellisesti jopa napaputterin, mutta epäilen sen jäävän hotellille odottamaan pelivuoroa vielä tässä kisassa”, Samooja sanoi.

”Lennot paikanpäälle olivat taas melkoista sotkua. Osa Kiinan ilmatilaa oli suljettu jouduimme lentämään kiertoreittiä. Bensan vähetessä laskeuduimme Kantonin kentälle, josta tankkien täyttämisen jälkeen myöhästyimme jatkolennosta. Paikalle päästiin taas lähes kymmenen tuntia myöhässä.”

Kilpailukenttä sijaitsee aivan Manilan keskustan tuntumassa. Suomalaisten hotellilta on näkymät kentälle ja kaupunki tuntuu viihtyisältä.

”Tää on aika kivan oloinen paikka. Kenttä on melko puistomainen ja kapea, mutta väylien ulkopuolella on muutakin kuin rämeikköä. Ei nyt mikään Aura Golf, mutta voidaan sanoa, että greenien nopeus ja virheettömyys ovat aika kotoisia”, Samooja kuvaili.

Joonas Granberg on aloittanut kautensa Samoojaa terävämmin. Turkulainen starttasi kisaan taskussaan kaksi jatkoonpääsyä. Meininki edellisvuoden Finnish Tour -ykkösellä on ollut hyvä Aasian kiertueen karsinnoista lähtien. Ensimmäisessä kilpailussa saavutettu kahdeksas sija toi Granbergin tilille n. 8000 dollarin shekin.

Filippiinien turnaksessa palkintorahaa jaetaan samaiset 300 000 dollaria kuin kahdessa ensimmäisessä Intian kilpailussa. Sekä Granberg että kisan kolmas suomalainen Jaakko Mäkitalo pelasivat avauskierroksensa 74 lyönnillä. Samoojan tulos oli 75.

Kisaa johtavat Intian Himmat Rai ja Thaimaan Thanyakon Khrongpha tuloksellaan 68 lyöntiä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje