Vierumäellä jännittävä loppuratkaisu – suomalaiset piristyivät päätöspäivänä - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Vierumäellä jännittävä loppuratkaisu – suomalaiset piristyivät päätöspäivänä

Marcus Helligkilde tarrasi ensimmäisellä CT-voitollaan kiinni European Tourin pelioikeuteen.

Roope Kakko kiri Challenge Tourin kotiturnauksessa 17:nneksi.

Kun Vierumäki Finnish Challengea oli jäljellä kuusi reikää, alusta asti kisaa johtaneen Marcus Helligkilden johto oli viisi lyöntiä, ja tanskalainen näytti laskettelevan voittoon. Sitten Ruotsin Jesper Svensson teki Cooken-kentän 13. reiälle, lyhyelle par-neloselle, eaglen ja kavensi johdon kolmeen lyöntiin.

Kolme reikää myöhemmin, reiällä 16, uransa ensimmäistä CT-voittoa tavoitelleelle Helligkildella sattui viikon toinen musta hetki. Chippi, kolme puttia, korttiin tuplabogey, ja parin tehnyt Svensson oli enää lyönnin päässä.

Kilpailun loppuratkaisusta tuli lopulta chippikilpailu molempien kärkimiesten lyötyä par 5 -päätösreiän kakkoslyöntinsä griinin eteen vain noin puolen metrin päähän toisistaan. Ensin lyönyt Svensson nosti pallonsa puoleentoista metriin, selvälle birdie-paikalle ja latasi paineita tanskalaiselle. Helligkilde ujutti oman chippinsä kuitenkin vielä lähemmäs reikää, runsaan metrin päähän reiästä.

Svensson olisi oman birdiensä upottamalla tehnyt Helligkilden putista vielä ”pidemmän”, mutta vasta neljättä CT-kisaansa pelannut ruotsalainen löi puttinsa ohi. Helligkildellä oli sen jälkeen helppo työ viimeistellä voittonsa, ja kun tanskalainen sai birdiensä sisään, voittomarginaaliksi tuli lopulta kaksi lyöntiä.

”Olen vain niin kiitollinen. Todella kiitollinen”, liikuttunut Helligkilde totesi palkintojenjaossa.

Ykköstila oli 24-vuotiaalle Helligkildelle ensimmäinen Challenge Tourilla. Uran kolme muuta ammattilaisvoittoa ovat tulleen Nordic Liigan kilpailuissa. Voitto Vierumäellä nosti Helligkilden kiertueen pistelistalla kahdeksanneksi ja lähemmäs European Tourin korttia. Euroopan ykköskiertueelle nousee kauden päätteeksi pistelistan 20 parasta.

Kärkikaksikko oli kilpailussa omilla lukemillaan, sillä Belgian Christopher Mivis jäi yhteistuloksellaan -17 jo neljän lyönnin päähän Svenssonista.

Roope Kakko pelasi nousujohteisen kilpailun, mutta kotikisa jäi silti pettymykseksi. Kuva: Tomi Natri

Neljä cutin tehnyttä suomalaispelaajaa esitti vaisun päivän jälkeen ryhdikkäämpiä otteita. Roope Kakko pelasi viimeisellä kierroksella suomalaisittain parhaan tuloksen, 67 (-5), ja nousi jakamaan 17. sijaa.

”Enemmän odotin tältä viikolta, mutta tulosta on pakko kunnioittaa. Koen, että taas kaikkeni annoin ja tuon enempää ei koneesta irronnut. Se on vain hyväksyttävä”, Kakko totesi kierroksen jälkeen.

Kokonaistulokseen 277 (-11) päätyneen Kakon peli eteni sunnuntaina nousujohteisesti tehtyään Cooke-kentän viitosella tulleen toisen ja kierroksen viimeiseksi jääneen bogin jälkeen kuusi birdieä.

Kyseessä oli tänä vuonna kymmenen haastajakiertueen kilpailua pelanneen Kakon viidenneksi paras sijoitus kuluvalla kaudella. Vierumäellä hän on ollut parhaimmillaan kolmas, kaksi vuotta sitten. Kaksi muuta visiittiä ovat tuoneet sijat 20:s ja 23:s.

Kakko on nyt neljän viikon kisaputkessa ja jatkaa matkaansa Vierumäeltä Tanskaan, jossa pelataan kaksi seuraavaa CT-osakilpailua.

”Mulla on nyt yksi selkeä drilli (harjoite), mitä teen. Vedän sillä seuraavat neljä viikkoa, ja harjoittelen lähipeliä ja puttia. Tuntuu taas, että on hyvin selkeät koordinaatit, miten operoin kisaviikolla. Pitää luottaa itseensä ja uskoa, että tulee tuloksia, kun tekee hommia, joita on itsensä kanssa sopinut”, Kakko analysoi.

Kakon tavoitteena on hankkia neljästä kilpailusta vähintään 20 000 pisteen saalis. Vierumäen 17. sija toi pottiin 2500 pistettä lisää ja nosti Kakon sijoitusta pistelistalla parilla pykälällä sijalle 41. Kakon kokonaispisteet ovat 24 563, kun 20. sijalla olevan Frederic Lacroix’n pistepotti on 42 636 pistettä.

Kisan parhaan tuloksensa finaalikierroksella pelasi myös 38. sijan jakanut Oliver Lindell (-6). Bogiton 68 lyönnin kierros sisälsi neljä birdieä, joista kaksi tuli etuysillä ja toiset kaksi sisääntulossa.

Niin ikään tulokseen 68 turnauksensa päätti 54. tilan jakanut amatööri Antti-Jussi Lintunen (-3). Lyöntipelin SM-kisojen kakkonen pelasi lauantaina heikon kierroksen, joka rokotti sijoitusta kovalla kädellä. Lintunen kuitenkin osoitti potentiaalinsa laadukkaisiin suorituksiin kovien Challenge Tour -pelaajien joukossa.

Parhaan suomalaissijoituksen (3. sija Euram Bank Openissa heinäkuussa) tällä kaudella haastajakiertueella saavuttanut Matias Honkala (+1) paineli odotetusti jatkokierroksille, joilla ruuti oli tuloksin 76–74 kosteaa.

Vaikka CT:n vakipelaajat Kakko ja Lindell olivat sunnuntaina paremmalla pelituulella, jää tämänvuotinen Vierumäki Finnish Challenge panokseltaan heikoimmaksi turnaukseksi suomalaisnäkökulmasta katsoen. Vuoden 2016 kilpailussa paras suomalainen oli vasta 26:s, mutta jatkokierroksilla pelasi viisi muutakin kotimaista pelaajaa, joista neljä sijoittui 50:n parhaan joukkoon.

Tänä vuonna Vierumäen kilpailuun osallistui 25 suomalaista. Heistä 21:n tie nousi pystyyn 36 reiän jälkeen. Toivotut yllätykset ja venymiset jäivät vähiin, tosin Antti-Jussi Lintusen eteneminen jatkokierroksille lämmitti varmasti monen kilpagolfin ystävän mieltä.

Vierumäen nykyinen sopimus Challenge Tourin kanssa CT-kisan järjestämisestä päättyi tähän vuoteen. Kilpailun tulevaisuus selviää kisan promoottorin Jan Ruohon mukaan myöhemmin.

Lue seuraavaksi: Suomalaisten panos ollut pettymys Vierumäellä – CT-kilpailusta muodostumassa yhden miehen show

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje