26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

"Ensituntumalta vaikutti aprillipilalta" – Järkytyksen jälkeen Suomen huippupelaajat näkivät yhdistymisuutisessa positiivisiakin puolia

Mikko Korhosen (vas.) mielestä tärkeintä on, että kiertueiden välinen riitely päättyi. Kalle Samooja oli arvioissaan varovaisempi. Kuva: Getty Images

Osa pelaajista kokee, että on liian varhaista tehdä isompia johtopäätöksiä. Tilanteen rauhoittumista pidetään tärkeänä asiana.

Tiedustelimme suomalaisilta pääkiertuepelaajilta heidän mietteitään tiistaina julki tulleesta PGA Tourin, DP World Tourin ja LIV Golfin yhdistymisestä. Ensitunnelmat olivat yhteneväiset ja kaikkien mielen valtasi yllättyneisyys. Osa näki tapauksessa hetken pohdiskeltuaan myös valoisia puolia.

”Kyllä tämä ensituntumalta vaikutti aprillipilalta, kun niin eri linjoilla ovat päättäjät ja pelaajat olleet viime aikoina mediassa. Eli todella suuri yllätys yhdistyminen varmasti kaikille on”, Tapio Pulkkanen sanoo.

”Isossa kuvassa näen kuitenkin hyvänä asiana, että maailman parhaat tulevat pelaamaan jatkossa samoja kisoja.”

Pulkkanen uskoo, että PGA Tourin pelaajille jää asiasta karvas maku, koska moni on kieltäytynyt LIV-rahoista ja puolustanut omaa kiertuettaan.

”Kiertueen komissaari Jay Monahan ikään kuin veti maton jalkojen alta. Hänen on varmasti vaikea saada pelaajia puolelleen tästä eteenpäin.”

Hän näkee, että LIVin perustamisen jälkeen DP World Tourilla ryhdyttiin ”buustaamaan” nuoria pelaajia, ja heidän mahdollisuutensa nousta tähtikategoriaan parani, kun vanhoja nimiä ei ole ollut paikalla.

Tietenkin on hyvä asia, että historia, eli Ryder Cup ja major-kilpailut ovat taas ’turvassa’.

”En tiedä mihin suuntaan nyt mennään. Yksi mietityttävä asia on tietenkin rahan lähde, ja onko golfmaailma Saudi-Arabian näpeissä tästä eteenpäin”, Pulkkanen sanoo mietteliäänä.

Tapio Pulkkasen mielestä on hyvä asia saada parhaat pelaajat takaisin samoihin turnauksiin. Kuva: Getty Images

Mikko Korhonen on hyvillään, että tappelu loppui ja koko golfmaailma herää nyt uuteen aamuun. Minkälainen se on, selviää varmasti sitten, kun ensi vuoden kalenterit tulevat ulos, hän toteaa.

”Tässä on monta näkökulmaa olemassa. Tietenkin on hyvä asia, että historia, eli Ryder Cup ja major-kilpailut ovat taas ’turvassa’. Toisaalta voidaan ajatella, että näin hyväksytään saudien urheilupesu ja rahalla saa kaiken mitä haluaa.”

Korhosta yllättää eniten PGA Tourin täydellinen suunnanmuutos. Hän on varma, että lajin megatähdillä, Tiger Woodsilla ja Rory McIlroylla on ollut neuvotteluissa jonkinlainen rooli.

DP World Touria Korhonen pitää tapauksessa pienenä pelurina muiden rinnalla.

”Toivottavasti meidän kiertueemme kuitenkin hyötyy tästä jotain”, hän miettii.

Kalle Samooja muistuttaa tilanteen olleen sekava toista vuotta. Hänen mukaansa on vielä vaikea spekuloida, mitä tuleman pitää ja onko kyseessä hyvä vai huono uutinen.

En tiedä, mitä tässä tulee tapahtumaan seuraavan vuoden tai kahden aikana naisten saralla.

”Itse voin tällä hetkellä vaikuttaa vain pieneen valkoiseen palloon ja fokus on siinä. Tuskin meidän ohjelmamme mitenkään vuodessa vielä mullistuu. PGA Tour on toki ollut tavoitteeni ja mielessä, joten jos tämä jotenkin sitä porttia vielä avaa, niin se kiinnostaa.”

Matilda Castren osasi odottaa kiertuiden yhdistymistä. Kuva: Getty Images

Sami Välimäki kertoi seuraavansa tilannetta ja kaipaavansa uutta tietoa, ennen kuin voi kommentoida kiertueiden yhdistymistä tarkemmin.

LPGA Tourilla pelaava Matilda Castren uskoo, että kolmikon yhdistyminen on loppujen lopuksi hyvä asia.

”Miesten kiertueilla on ollut jo niin paljon tappelua, että siihen on jo vähän kyllästynyt. Erikoista on, miten tämä tuli niin yhtäkkiä, ja että PGA Tourin ja DP World Tourin pelaajat eivät olleet tietoisia asiasta. Onhan se järkyttävää.”

Castrenin mielestä odotettavissa oli, että tapaus tulee päätymään kompromissiin. Hän on sitä mieltä, että koko huippugolf voi nousta yhdistymisen kautta. Naisten kiertueiden tulevia näkymiä Castren ei lähde tässä vaiheessa tarkemmin arvioimaan.

”LPGA:n ja LET:n välinen sopimus loppuu tänä vuonna ja jatkosta keskustellaan. En tiedä, mitä tässä tulee tapahtumaan seuraavan vuoden tai kahden aikana naisten saralla. Tuskin tapaus kuitenkaan negatiivisesti vaikuttaa meihin”, hän pohdiskelee.

Tavoittelemamme suomalaiset LET-pelaajat eivät vastanneet kommenttipyyntöömme.

Lue seuraavaksi: PGA Tour, DP World Tour ja LIV Golf yhdistyvät

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)