10. –17.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][24]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Koivu ja Pulkkanen cut-rajan paremmalla puolella Tanskassa

Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja aloittavat perjantaina taistelun jatkopaikasta sateisessa kelissä. Iltapäivällä lähtevä Kim Koivu on sään suhteen onnekkaampi. Pulkkasen kommentit jutun lopussa videolla.

Suomalaiskolmikko aloitti Made in Denmark -kisan kohtuullisesti. Aamulla kentälle lähtenyt Kim Koivu pelasi tuloksen 71 (-1) ja on päivän päätteeksi tuloksellaan 46. sijalla yhdessä iltapäivällä aurinkoiselle Himmerlandin kentälle lähteneen Tapio Pulkkasen 71 (-1) kanssa.

Toiseksi viimeisellä reiällä (kentän 8.) tuplabogiin päätynyt Kalle Samooja 74 (+2) on suomalaiskolmikosta tiukimmassa paikassa perjantaina.

Pulkkanen oli muutamaan kertaan hankaluuksissa epäonnistuneiden avaustensa kanssa ja Samooja koetinkiveksi muodostuivat lyhyet putit. Himmerlandin kenttä tarjosi torstaina pelaajille sen kokoluokan haasteen, että suomalaiskolmikon suoritusta voi pitää vähintäänkin kelvollisena.

Isäntämaan suurin toivo oli etukäteeen ajateltuna Thorbjörn Olesen, joka oli kierrokstaan kolme alle parin ennen taipumistaan triplabogiin kentän päätösväylällä. Yhdessä Lee Westwoodin ja vuonna 2016 Tanskassa voittaneen Thomas Pietersin kanssa pelannut Olesen keräsi peräänsä päivän suurimman yleisön.

Isännistä terävimmin kisan aloittivat Mathias Gladbjerg ja Nicolai Höjgaard, jotka jakavat tuloksella 70 (-2) sijaa 30.

Kärjen tulokset torstain jälkeen ovat tasaiset kuin keskitanskalainen maalaismaisema. Kärkisijaa jakaa kuusi pelaajaa, jotka ovat tuloksessa viisi alle parin. Kahden lyönnin sisällä on peräti 30 pelaajaa. Hyvä pelisää takasi kovan tuloksen ja alle parin on 63 pelaajaa. Kentän vaikeuden ja kovan tuulen huomioiden tulostaso on erittäin kova ja kertoo paljon puhuvaa kieltään ammattilaisgolfin tason kovuudesta.

Perjantaiaamulle on luvattu torstaita huomattavasti huonompaa säätä. Aamulle luvattu sade tekee 6 200 metrisenä pelattavan kentän pidemmäksi. Märkä raffi ja tuulinen sää tulevat todennäköisesti heikentämään tulostasoa ja tällä hetkellä tuloksessa par oleva cut-raja tullee nousemaan yli parin. Sääennuste saattaa Jyllannin niemen kärjessä muuttua nopeastikin, sillä Pohjanmerelle on matkaa vain kuutisenkymmentä kilometriä.

Tapio Pulkkasen lähtöaika on perjantaina kello 10.10 ja Kalle Samoojan kello 10.20 Suomen aikaa. Kim Koivu pääsee matkaan iltapäivällä kello 14.30.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje