[11][17]

[11][17]
European Tour - Kilpagolf

Suomalaiset laulukuoroon British Mastersissa

Southportin turnaus ei sujunut Kalle Samoojalta toiveiden mukaisesti. Kuva: Getty Images

Kalle Samoojan jatkopaikka jäi lyönnin päähän.

Suomalaisten esitykset upeasti sujuneen Kiinan turnauksen jälkeen eivät mairitelleet Southportissa meneillään olevassa British Masters -kilpailussa. Mukana olleesta kolmikosta yksikään ei selvittänyt tietään kisan jatkokierroksille.

Lähimpänä jatkopaikkaa oli Kalle Samooja, jonka erotti viikonlopun kierroksilta yksi lyönti. Kohtalokkaimmaksi virheeksi voi hyvällä syyllä kutsua päivän neljättä, kolmanneksi viimeisellä reiällä tullutta bogia. Birdiejä 71 lyönnin kierros käsitti viisi kappaletta.

Kokonaistulokseen -1 päätynyt Samooja jakoi turnauksessa lopulta 77. sijan.

Kim Koivu (par) vastasi kisan parhaasta suomalaiskierroksesta. Perjantain tulos 68 sisälsi viisi birdieä ja yhden bogeyn. Niukasti sadan joukkoon mahtunut Koivu oli kierrostaan vielä seitsemän reiän jälkeen yhden yli, mutta paineli lopun näyttävästi viisi alle. Cut-raja jäi vaisusta avauskierroksesta johtuen kahden lyönnin päähän.

Myös Tapio Pulkkanen (+2) paransi muiden suomalaisten tavoin esitystään ensimmäiseen kierrokseen nähden. Tuloksessa 72 oli kuitenkin jatkopaikkaa ajatellen neljä lyöntiä liikaa.

Sijan 119 jakaneen ”Hattu-Tapion” päivän saldo Hillside Golf Clubin kentällä oli neljä birdieä ja neljä bogia.

British Mastersissa viisi pelaajaa mahtuu yhden lyönnin sisälle kärjestä. Johdossa on isäntämaan Matt Wallace (-12), jonka niskaan hengittävät Skotlannin Richie Ramsay, Englannin Ross Fisher, Belgian Thomas Detry sekä Ruotsin Niklas Lemke, joka pelaa Wallacen kanssa lauantain viimeisessä ryhmässä.

Lemke vastasi myös toisen kierroksen kovimmasta tuloksesta, 64 lyöntiä. Kisan isoimmista suosikeista Lee Westwood (-8) mahtuu niin ikään kymmenen joukkoon, kaksi muuta englantilaista, Eddie Pepperell (-7) ja kilpailun isäntä Tommy Fleetwood (-7) ovat sijalla T11.