Suomalaiset laulukuoroon Belfryn turnauksessa – Pulkkanen: ”Ei ole mitään selityksiä” - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Suomalaiset laulukuoroon Belfryn turnauksessa – Pulkkanen: ”Ei ole mitään selityksiä”

Tapio Pulkkanen ei löytänyt keinoa toisenkaan Ryder Cup -kentän selättämiseen. Kuva: Getty Images

Ensi vuonna 50 vuotta täyttävä Thomas Bjørn keikkuu kilpailun puolivälissä parhaana pohjoismaalaisena.

Birminghamin lähistöllä meneillään oleva UK Swingin päätösturnaus UK Championship sujui suomalaisten pelaajien osalta vaatimattomasti. Kilpailussa mukana olleesta kolmikosta vain Kalle Samooja (+3) syttyi taistelemaan paikasta jatkokierroksille, joka on jäämässä kahden lyönnin päähän.

Samooja teki toisen kierroksen etuysillä kaksi bogia, mutta nosti toiveitaan sisääntulon käynnistäneellä birdiellä. Seuraavaa birdieä saatiin odottaa Belfryn Brabazon-kentän 17. reiälle, ja toinen peräkkäinen onnistuminen olisi vienyt hänet cut-rajan yläpuolelle. Kierros päättyi kuitenkin par-neloselle tehtyyn bogiin.

Turkulainen jakaa parhaillaan 81. sijaa.

Samooja on pelannut pitkän tauon jälkeen neljä kilpailua, joissa paras sijoitus on Hero Openin 34. tila. Perjantain karsiutuminen oli hänelle toinen tämän kesän turnauksissa.

Tapio Pulkkasen (+5) pelit jäivät avauspäivänä sateen aiheuttaman keskeytyksen vuoksi alkutekijöihin. Hän jatkoi kierrostaan aamulla seitsemältä paikallista aikaa kirjaten tuloksen 75.

Vaihtelevat otteet jatkuivat lähes heti perään käynnistyneellä toisella kierroksella. Hän tehtaili viisi birdieä, mutta lukuisat virheet murensivat jatkohaaveet. Pulkkanen pelasi kentän viimeisen kolmanneksen kahtena päivänä neljä alle. Se oli laiha lohtu, kun 12 ensimmäistä reikää sujuivat yhteensä yhdeksän yli.

”Vähän nihkeätä on meno tällä hetkellä. Vaikeita olosuhteita ollut kaksi viikkoa putkeen. Ei ole löytynyt ratkaisua Ryder Cup -kenttien selättämiseen. Ei ole mitään selityksiä, täytyy olla parempi ensi viikolla”, sijaa 104 jakava Pulkkanen sanoi.

Janne Kaskella (127:s) on toiselta kierrokseltaan vielä kaksi reikää pelaamatta. Tilanteessa +13 olevan Asian Tour -pelaajan takana tuloslistalla on vain kolme kilpailijaa.

UK Championshipin kärjessä jatkaa kilpailua jo ensimmäisen kierroksen jälkeen johtanut Justin Walters (-9). Ranskan Benjamin Hebert on eteläafrikkalaista lyönnin jäljessä. Pohjoismaalaisia ei top 10:een mahdu.  Ensi talvena 50 vuotta täyttävä tanskalaiskonkari Thomas Bjørn (-3) jakaa parhaana 15. sijaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje