Suomalaiset jahtaavat Hollannin turnauksessa paikkoja Open Championshipiin - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Suomalaiset jahtaavat Hollannin turnauksessa paikkoja Open Championshipiin

Kalle Samooja ei ole ollut tänä vuonna muutamaa kilpailua lukuun ottamatta omalla tasollaan. Kuva: Getty Images

Saako Kalle Samooja käännettyä kelkkansa Dutch Openissa kahden karsiutumisen jälkeen?

DP World Tourin suomalaiset palaavat kahden viikon tauon jälkeen turnausten pariin, kun kausi jatkuu torstaina alkavalla Dutch Openilla. Pitkään KLM Openin nimellä tunnetussa kilpailussa mukana ovat Mikko Korhonen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki. Tapio Pulkkanen sen sijaan nähdään seuraavan kerran tositoimissa vasta kesäkuun puolella Saksassa.

Palkintoarvoltaan 1,75 miljoonan euron kilpailussa on tarjolla mielenkiintoinen porkkana. Kolme parasta top 10:een sijoittunutta pelaajaa, joilla ei ennestään osallistumisoikeutta ole, lunastavat paikan heinäkuussa St Andrewsin Old Coursella käytävään kauden neljänteen ja viimeiseen major-turnaukseen, Open Championshipiin.

Porkkanan tekee täkäläisittäin vielä houkuttelevammaksi se, että kiertueen tämänhetkisistä suomalaisista vain Korhonen on pelannut Open Championshipissä, joka lisäksi järjestyksessään 150. turnauksena on tänä vuonna erityisen juhlava.

Suomen ykköspelaajan paikka on vaihtunut kuluvan kauden aikana pariinkin otteeseen. Kalle Samoojan (OWGR 232.) ohella suomalaisista korkeimmalla maailmanlistalla ovat olleet myös Tapio Pulkkanen (OWGR 224.) ja kotimaan tämänhetkinen listakärki, Mikko Korhonen, joka on rankattu sijalle 218.

DP World Tourin pisteissä 82:ntena olevan Samoojan kausi on sujunut kaksijakoisesti. Vuoden tähänastisia kohokohtia ovat olleet Qatarin (5:s) ja Dubain turnausten (12:s) onnistumiset. Kymmenestä kilpailusta keskimäärin puolet ovat päättyneet karsiutumiseen, ja näin kävi myös hänen kahdessa edellisessä turnauksessaan Belfryssä ja PGA Catalunyalla.

Kenttä on suomalaisille uusi tuttavuus, sillä tällä viikolla pelaavasta kolmikosta yksikään ei ollut mukana vuoden 2021 Dutch Openissa.

Kiertueen muutamat avaintilastot selittävät Samoojan alavireisyyttä. Suurin pudotus on ollut strokes gained: driving off the tee -tilastossa, jossa viime kaudella 33:nneksi sijoittunut turkulainen on parhaillaan 124:ntenä. Tämä on luonnollisesti heijastunut myös strokes gained: approach -tilastoon, jossa hän on vasta 156:s. Lähipeli on sen sijaan ottanut pienen askeleen eteenpäin, eikä putissakaan ole tapahtunut viime kauteen nähden dramaattista pudotusta.

Kalle Samoojan sijoitukset DP World Tourin avaintilastoissa:

Strokes gained:20222021
Driving off the tee124. ↓33.
Driving accuracy108. ↓73.
Approach156. ↓73.
Putting59. ↓32.
Around the green117. ↑149.

Kilpailun menestyssuosikkeihin kuuluvat muun muassa aiemmin toukokuussa British Mastersin voittanut Thorbjørn Olesen sekä PGA Championshipissä viime viikolla pelanneet Nicolai Højgaard, Thomas Pieters ja Ryan Fox. Sekä Pieters että Fox ovat kiertueen Race to Dubai -pistelistalla top 10:ssä, ja kuuluvat kahden ensin mainitun ohella kauden 2022 voittajiin. Muista tänä vuonna kilpailun voittaneista Hollannissa pelaavat Thriston Lawrence, Wu Ashun ja Ewen Ferguson.

Dutch Openin juuret juontavat vuoteen 1912 saakka, ja kilpailu on kuulunut perustamisvuodestaan 1972 lähtien DP World Tourin kalenteriin. Turnausta isännöi viime vuotiseen tapaan Cromvoirtissa sijaitseva Bernardus Golf, joka on 6808-metrinen par 72-kisa-areena. Kenttä on suomalaisille uusi tuttavuus, sillä tällä viikolla pelaavasta kolmikosta yksikään ei ollut mukana vuoden 2021 Dutch Openissa.

Suomalaisista parhaiten Hollannissa on menestynyt Mikko Korhonen, joka sijoittui silloisessa KLM Openissa viime vuosikymmenen puolivälissä kahdella peräkkäisellä kaudella top 10:een.

Dutch Open on myös toiseksi viimeinen neljästä U.S. Openin Euroopan karsintasarjan kilpailusta, joissa kymmenen eniten maailmanlistan pisteitä ansainneet pääsevät mukaan kesäkuun puolivälin jälkeen Brooklinessa Massachusettsissa pelattavaan major- kilpailuun. Tämän listan kärjessä on Thorbjørn Olesen.

Vuodentakaisessa Euroopan karsintasarjassa Korhonen onnistui selvittämään tiensä U.S. Openiin. Hän kuitenkin päätti jättää turnauksen väliin.

Hollannin turnauksen voittoa puolustaa Kristoffer Broberg, jolle ykköstila oli ensimmäinen sitten vuoden 2015 BMW Mastersin. Hän ehti tuskailla yli kuusi vuotta loukkaantumishuoliensa kanssa, kunnes vaivat palasivat kevättalvella uudelleen. Ruotsalaisen viimeisin kilpailu on  maaliskuun lopulla pelattu Qatar Masters, jonka hän joutui keskeyttämään avauskierroksen jälkeen.

Suomalaisten lähtöajat ensimmäisellä kierroksella (Suomen aikaa):

09.50 Sami Välimäki – Jack Senior ENG – Richie Ramsay SCO (1)
13.30 Andy Sullivan ENG – Mikko Korhonen – Dave Coupland ENG (1)
15.30 Thriston Lawrence RSA – Kalle Samooja – Maverick Antcliff AUS (10)

Lue seuraavaksi: Mikko Korhonen päätti urakkansa Belfryssä upeaan loppukiriin ja top 10 -sijoitukseen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje