14.–21.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][7]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Suomalaiset innoissaan LET:n ja ET:n yhteisturnauksen alla – ”Tää kisa on aina huippu pelata”

Mika Wikström ottaa jälleen Ursula Wikströmin bägin hihnan olalleen Ladies European Tourin kilpailussa. Kuva: Tristan Jones/LET

Onnistuuko Noora Komulainen jälleen Rabatin uudistuneella kentällä?

Naisten Euroopan kiertue saa tällä viikolla kunnolla tuulta purjeisiinsa, kun ohjelmassa on Rabatissa Marokossa pelattava Lalla Meryem Cup -turnaus. Suomalaisista kilpailuun ovat starttaamassa Krista Bakker, Noora Komulainen, Niina Liias, Elina Nummenpää, Sanna Nuutinen sekä Ursula Wikström.

Suurimmat menestystoiveet kohdistuvat maan kärkikaksikkoon Wikströmiin ja Komulaiseen. Molemmat ennättivät avata pelikauden kotimaassa kilpailutauon aikana ja valmistautua huolella lähiviikkojen turnauksiin.

”Kaksi viikkoa oli taukoa. Suomessa alkoi kentät kivasti aukeamaan ja kelit lämpenemään, joten pääsin kotona treenaamaan kaiken tarpeellisen”, Wikström sanoi.

Kilpailu käydään tuttuun tapaan samanaikaisesti ja samassa Royal Golf Dar Es Salam -kenttäkompleksissa ET:n puolella pelattavan Trophee Hassan II -turnauksen kanssa. Kiertueiden pelaajilla on kisan alla ja sen aikana yhteisiä tapahtumia, ja turnaus on maanosan parhaiden ammattilaisten vankassa suosiossa.

”Tää kisa on aina huippu pelata. Miehet ja naiset samassa mestassa – huippukenttä ja loistavat puitteet muutenkin”, kolmesti tänä vuonna top 20:een sijoittunut vantaalainen jatkoi.

Marokon kentän viheriöt ja niiden ympäristöt on uudistettu viime vuoden turnauksen jälkeen. Wikströmin mukaan myös osa väylistä pelaa erilaisina ja ”oikeastaan kaikki” viheriöt ovat selvästi muotoilluimmat.

Maailmanlistalla sijalla 280 oleva pelaaja karsiutui vuodentakaisessa turnauksessa. Kenties lisäpuhtia löytyy perhepiiristä, sillä muutaman kilpailun ajan paikallisia caddieita käyttänyt Wikström saa torstaina alkavaan kilpailuun bäginkantajaksi puolisonsa Mika Wikströmin.

Jos ei ole Wikström saanut vuosien varrella Rabatissa itsestään aivan parasta irti, on Lalla Meryem Cup tuottanut Noora Komulaiselle sitäkin enemmän ilon aiheita.

Vuoden 2016 kilpailussa tuli neljäs tila, mikä on hänen kovin sijoituksensa LET-kiertueella. Royal Golf Dar Es Salam -kentän sopivuudesta omaan pelitapaan kertoo myös toissavuotisen kisan seitsemäs sija mahtuen sekin Komulaisen uran top 5 -saavutusten joukkoon.

”Marokon kisa on yksi lemppareistani. Kenttä on hieno ja täältä on hyviä muistoja”, hän sanoi.

Vuoden 2019 kilpailut ovat sujuneet Komulaiselta kaksijakoisesti. Kauden avanneessa Fatima Bint Mubarak Openissa tuli 11. sija, mutta tilastoista löytyy myös kolme karsiutumista.

”Kauteen mahtuu pari hyvää kisaa, mutta Australian reissu meni kokonaisuudessaan penkin alle”, tuusulalainen mietti.

Lalla Meryem Cupin voittoa puolustaa Ruotsin Jenny Haglund, joka päihitti vuoden 2018 kisan uusinnassa Sarah Kempin ja edellisen vuoden ykkösen Klara Splikovan.

Ladies European Tourin kilpailut jatkuvat ensi viikolla Dubaissa ja tämän jälkeen on vuorossa Englannissa pelattava U.S. Women’s Openin karsinta. Toukokuun jälkipuolella pelataan vielä Espanjassa ja Ranskassa, ydinkesän ollessa taas turnausten osalta rauhallisempi.

Lue seuraavaksi: Wikström nousi parhaaksi suomalaiseksi Canberrassa: ”Jotain viimeistelystä jäi puuttumaan”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje