”Sunnuntaipelaaja” pakotti Ursula Wikströmin joukkueen Lontoon kilpailun voittouusintaan - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][16]
KilpailuaSuomalaista

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

”Sunnuntaipelaaja” pakotti Ursula Wikströmin joukkueen Lontoon kilpailun voittouusintaan

Ursula Wikström pääsee uusimaan yksilökilpailun päätöskierroksen jälkeen joukkuekisan voitosta. Kuva: Tristan Jones/LET

Playoff pelataan vasta lauantaina päättyvän yksilökisan jälkeen.

Ursula Wikströmin kipparoima joukkue esitti vahvan nousun perjantaina Lontoossa jatkuneessa Ladies European Tourin kilpailussa. Ryhmä pelasi Aramco Team Series -turnauksen pro am -henkisessä joukkuekisassa tuloksen -14, ja otti maaliin tulleessaan kärkipaikan yhteistuloksellaan -27.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Joukkue sai jännittää klubitalolla tuntikausia, mihin sen venytys riittää. Viimeisenä kentällä olleen eteläafrikkalaisen Nicole Garcian joukkue kiri lopulta Centurion Clubin 18. reiällä tasoihin ryhmän amatöörin ansiosta.

Garcian ryhmältä vaadittiin 18:lla tasoitukseen yhteistulosta -1. Garcia, Madelene Stavnar ja joukkueen amatööri tekivät parin. Jälkimmäisen par-tulos kirjattiin kuitenkin hänen tasoituksensa myötä birdieksi pitäen joukkueen voittohaaveet elossa. Aramco Team Series -kilpailuissa nelihenkisen joukkueen kaksi parasta tulosta otetaan huomioon kullakin reiällä.

Avauspäivän jälkeen viidettä sijaa jakaneen Team Wikströmin isoin onnistuja oli Maria Hernandez. Joukkueeseen arvonnan kautta tullut espanjalainen pelasi tuloksen 66, jolla hän jakaa yksilökilpailun kovinta henkilökohtaista noteerausta.

Birdiet ovat joukkuekisassa arvokkaita, ja niitä tuloksen 73 pelannut Wikström teki perjantaina vain yhden vähemmän kuin Hernandez. Myös kapteenin valinta Julia Engström ja joukkueen amatööri säestivät muutamaan otteeseen hyvin, kun joukkueen muut jäsenet tarvitsivat tukea.

”Pelattiin joukkueena melko hyvin yhteen molemmat päivät eli eilen ei yhtään bogia korttiin ja tänään yksi, ja Marian (Hernandez) putteri oli kuumana tänään. Kävi myös hyvä tuuri lähtöaikojen suhteen; tuuli alkoi nousemaan melko voimakkaaksi jo meidänkin kierroksen loppua kohti, eikä näyttänyt yhtään laantuvan”, Wikström sanoi.

Wikströmin ja Garcian joukkueiden paremmuus ratkaistaan lauantaina päättyvän yksilökilpailun jälkeen ryhmien kapteeneiden kesken.

Krista Bakkerin edustama Team (Whitney) Hillier teki niin ikään kovan nousun 18. reiällä, ja kiilasi hienosti kolmanneksi, lyönnin päähän uusinnasta. Bakker kuului myös kauden ensimmäisessä joukkuekisassa Hillieriin ryhmään, joka voitti kyseisen Bangkokin kilpailun toukokuussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Yksilökilpailussa Hayley Davisilla (-9) on kahden lyönnin etumatka toiseen englantilaiseen Bronte Lawiin. Ursula Wikström (-1) ja Krista Bakker ovat parhaina suomalaisena jaetulla 17. sijalla.

”Omassa pelissäkin on näkyvissä pitkästä aikaa pieniä valon pilkahduksia”, Wikström sanoi.

Emilia Tukiainen (+7), Noora Komulainen (+13) ja Emily Penttilä (+16) eivät selvittäneet +6:n kohdalle asettunutta karsintarajaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje