7.7.–14.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Sunnuntaina riittää Vierumäellä jännitettävää: Roope Kakko kaksi lyöntiä kärjestä päätöspäivään

Roope Kakko nakutteli itsensä voittokamppailuun lauantaina. Onnistuessaan myös Oliver Lindell pelaa sunnuntaina Vierumäellä kannusta.

Kilpagolf tuntee sanonnan, ”Beware the injured golfer.”

Se tarkoittaa käytännössä sitä, että usein loukkaantumisen jälkeiseltä kisatauolta palaava urheilija onnistuu löytämään sopivan rentouden ja paineettoman tilan pelaamiseensa.

Vierumäki Finnish Challengea johtava Ruotsin Rikard Karlberg (-13) ja kolmannen sijan yhdessä Mark Youngin kanssa jakava Roope Kakko ovat osoittaneet sanonnan osuvuuden. Kakko on joutunut olemaan reumavaivojen takia sivussa treeniviheriöiltä pari viime viikkoa ja Karlbergin kilpailutauko on terveyshuolien takia venynyt peräti puoleentoista vuoteen.

”Niinhän sitä sanotaan. Taidot ovat kaikilla tietyntasoisilla pelaajilla kyllä siellä olemassa, eivät ne hetkessä katoa, mutta kyse on siitä, mihin mielentiloihin kentällä pääsee”, Kakko pohti.

”Olin kokonaan koskematta mailoihin 18 kuukautta. Alkuun paluu oli vaikeaa. Treenasin paljon fysiikkaa ja nyt pystyn pelaamaan neljä kierrosta keskittyen. Itävallan CT-kisa oli fyysisesti erittäin vaativa ja kun pärjäsin siellä hyvin, se ruokki valtavasti itseluottamustani”, Karlberg sanoi.

Hän kertoi kärsineensä tulehdussairaudesta ja flunssakierteestä, mutta harjoitelleensa silti jatkuvasti kovaa. Lopulta hän ajatui alipalautuneeseen tilaan, jota seurasi henkinen ja fyysinen burn out.

Kakko kertoi lähteneensä kisaan paineetta ja ilman tiukkoja tulostavoitteita. Hän on ennen viimeistä kierrosta kilpailussa jaetulla kolmannella sijalla tuloksella -11. Lauantaina Kakko teki tuloksen 66 (-6), joka oli päivän paras. Eroa Etelä-Afrikan Bryce Eastoniin on yksi ja Karlbergiin kaksi lyöntiä.

Karlbergin vire on ollut Vierumäellä kova. Se selittyy osaltaan miehen valtavalla kokemuksella. 32-vuotias ruotsalainen on voittanut Euroopan kiertueella kertaalleen ja Asian Tourilla kahdesti. ET-startteja hänellä on 144.

”Karlberg on pelimies. Voittanut pääkiertueella ja ollut Wentworthissa toinen. Hän osaa kyllä pelata tätä peliä”, Kakko pohti.

Kakko ei ole kisan ainoa suomalaistoivo. Oliver Lindell jakaa kilpailussa ennen päätöspäivää sijaa 17 tuloksella -7.

Lindell suunnitteli perjantaina kierroksensa jälkeen lähtevänsä viikonlopun kierroksille virheitä vältellen. Pelitaktiikka näkyi etenkin tiillä, jossa Lindell suosi avauslyönneissään pitkää rautamailaa draiverin sijaan.

Maltillinen pelistrategia toimi erinomaisesti kierroksen alussa, jonka Lindell pelasi kuin hurmiossa ollen viiden reiän jälkeen kierrostaan jo neljä alle parin. Kärsivällisyyttä koeteltiin sisääntulossa, joka sujui 38 lyönnillä. Ongelmat johtuivat pitkästä pelistä, kun Lindellin lyönnit alkoivat usein puskea etuvasemmalle toivotun fade-kierteen sijaan.

Oliver Lindell käytti avauksissaan lauantaina puumailaa erittäin säästeliäästi.

”Huippualoitus! Juuri sitä, mitä lähdin hakemaan, mutta toinen puolisko meni taisteluksi. Lyönnit alkoivat painua vasemmalle, hyvä että pääsee nyt rangelle treenaamaan. Kokonaisuuteen täytyy olla kuitenkin tyytyväinen”, Lindell pohti.

Myös Mikael Salminen puristi kierroksensa lauantaina pakkaselle. Salminen teki tuloksen 70 (-2), ja nousi jakamaan sijaa 40 yhteistuloksella -4. Kalle Sneck teki lauantaina tuloksen (73/ +1). Hän jakaa kilpailussa sijaa 54 yhteistuloksella -1.

Albert Eckhardt ja Joonas Granberg joutuivat pettymään lauantaina. Molemmat tekivät tuloksen 78 (+6). He jakavat sijaa 63 yhteistuloksella +4.

Kilpailua voi seurata ISTV:n kautta. Livescreen-lähetystä voi seurata sunnuntaina kello 9.00 alkaen. Yle lähettää koosteen päivän tapahtumista lauantaina ja sunnuntaina TV2:ssa kello 21.30.

Lue seuraavaksi: Vuosia varastossa lojunut wedge palautti Roope Kakon lähipelin ja nosti miehen voittotaisteluun

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje