Sterne uhitteli kenttäennätystä - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Sterne uhitteli kenttäennätystä

Richard Sternen puttilinjat olivat Dubain turnauksen avauskierroksella kohdallaan. Kuva: All Over Press

Richard Sterne pelasi lennokkaasti Dubaissakäynnistyneen Euroopan kiertueen turnauksen avauspäivänä. Tulos 62 riittääyhden lyönnin johtoon ennen Stephen Gallacheria. ET:llä viisi kertaavoittanut eteläafrikkalainen teki virheettömällä kierroksellaan kymmenenbirdietä.

Kauden ensimmäistä kilpailuaan pelaava Sterne kärsihankalista selkävaivoista vuosina 2010 ja 2011, mutta esitti viime kesäkuussahyviä otteita sijoittumalla toiseksi Wales Openissa. Hän jäi torstaina lyönninpäähän Ernie Elsin vajaat 20 vuotta sitten tekemästä kenttäennätyksestä,mutta pelasi ET-uransa kovimman kierroksensa.

”Tiesin Ernien pelanneen täällä hiljattain tuloksen 61″,Sterne vitsaili. Ajattelin, etten koskaan pääsisi lähellekään sitä, muttapääsin niin lähelle kuin pystyin.”

Tommy Fleetwood, Scott Jamieson ja ChrisDoak jakavat kolmatta sijaa tuloksellaan 65. Viiden ensimmäisen joukkoonmahtuu kolme skotlantilaista.

Jo vuosia seniorikiertueella pelannut Mark O'Meara osoitti pystyvänsä edelleen huipputuloksiin. Kuva: All Over Press

Jo vuosia seniorikiertueella pelannut Mark O’Meara osoitti pystyvänsä edelleen huipputuloksiin. Kuva: All Over Press

Kisan korkeimmalle rankattu (8:s) pelaaja Lee Westwoodaloitti Dubaissa tuloksella 67, samat lukemat löi turnauksen ikäpresidentti,56-vuotias Mark O’Meara.

”En voi lyödä sellaisia avauksia kuin nuorukaiset, mutta onnoissa draveissani vielä ihan hyvin mittaa”, O’Meara sanoi. ”Odotukset ovatkorkealla hyvän aloituksen jälkeen.” Mikko Ilonen (82:s) löi Omega Dubai Desert Classicin avauskierroksellatuloksen 71. Eroa ennustetun cut-rajan oikealle puolelle on kaksi lyöntiä.Lahtelainen teki torstaina neljän birdien lisäksi kolme bogia.

”Tiiauspaikoilla olioikein hyvä tuntuma tekemiseen. Jostain syystä en vaan saanut tuntumaaviheriöihin. Linjojen ja vauhtien näkeminen ja tunteminen oli hukassa”, Ilonensanoi.

”Hyvään kenttäpeliin nähden lyöntejä kertyi maksimimäärä.Kahden viimeisen reiän parit saavat ruoan maistumaan illalla paremmalta.Perjantaiksi on taiottava esiin huomattavasti parempi tulosvire.”

<a href=Mikko Ilonen ei ollut tyytyväinen viheriötyöskentelyynsä. Kuva: All Over Press" src="/wp-content/uploads/2013/01/12101810292107.jpg" width="505">

Mikko Ilonen ei ollut tyytyväinen viheriötyöskentelyynsä. Kuva: All Over Press

Peter Erofejeff (76) mureni viimeisillä rei’illähyvistä asemista tuloslistan hännille. Hän oli 12. reiän jälkeen kierrostaanyhden alle parin. Kierroksen viimeisellä kolmanneksella Erofejeffintuloskorttiin kirjautettiin lohduttomasti viisi bogia.

Erofejeff osui avauksillaan vain kuudesti väylään, viheriöosumiakin olinihkeästi: yhdeksän. Jatkoonpääsy viikonlopun kierroksille vaatisi perjantainiltapäiväkierroksella todellista supertulosta. Mikäli tulostaso pysyysamanlaisena, hänen pitäisi lyödä taululle luvut 64 tai 65. ”Kiekka lähti hyvin liikkeelle ja etuysillä oli hyviä paikkojapelata kunnolla alas. Olinyksi allekahdeksanpelatun reiänjälkeen ja 18:s reikä, mun yhdeksäs, oli valitettavasti vaikea. Lähdin lyömääntoista päälle kun 210 metriäoli matkaa lipulle (par 5) ja hybridi pienenkantaosuman jälkeen jäi nipin napin etuveteen. Siinä tuli birdien asemasta tulikorttiin bogi”, Erofejeff sanoi. ”Takaysillä otin neljä kertaa kolme puttia.Energiatasotoli huonoja, jonka jälkeen löin pari draivia raffiin ja bogittuliniistäkinkorttiin. Juna lähti ns. väärään suuntaan kun vähänväsähdin.” ”Kaikki on pelillisesti kunnossa kun saa pään tyhjäksi ja runsaastievästä, hyvä fiilis epäonnistumisesta huolimatta. Perjantaina on paljon kiinniputtaamisesta! Paikkoja pystyn luomaan, mutta momentumin ylläpitämiseksiputtien pitää upota.”

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje