Sterne omaa luokkaansa Johannesburgissa - Golfpiste.com

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Sterne omaa luokkaansa Johannesburgissa

Toisten eteläafrikkalaisten menestys valoi uskoa myös Richard Sterneen. Kuva: All Over Press

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Suuren osan kausista 2010 ja 2011 reumaperäisten selkävaivojen vuoksi menettänyt Richard Sterne (-27) voitti Joburg Openin näytöstyyliin. Ykköstila oli Sternelle viides Euroopan kiertueella, mutta ensimmäinen sitten joulukuun 2008. Toiseksi noussut Charl Schwartzel hävisi maanmiehelleen peräti seitsemällä lyönnillä.

Eteläafrikkalaiset pelaajat ovat esiintyneet viime aikoina edukseen ET:llä: he ovat voittaneet kiertueen 51 edellisestä turnauksesta 11. Tämä tilasto toimikin yhtenä Sternen kimmokkeena nousta takaisin maailman huippujen joukkoon. Kysymykseen, epäilikö hän missään vaiheessa pystyvänsä enää voittamaan Euroopan kiertueella, Sterne vastasi: ”Tämä asia seikkaili mielessäni aika monta kertaa. Muiden eteläafrikkalaisten menestys sai minut kuitenkin uskomaan, että jos he, niin miksi en sitten minäkin.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Sterne teki neljän päivän aikana vain yhden bogin. Miesten pääkiertueilla yhtä virheettömään suoritukseen ei ole pystynyt yksikään sitten Tiger Woodsin vuonna 2002. Dubai Desert Classicissa toiseksi sijoittunut Sterne siirtyi sunnuntaina ET:n ansiolistan ykköseksi. Hän on myös kiipeämässä World Rankingilla sopivaan aikaan 60 ensimmäisen joukkoon. Tämä avaa 31-vuotiaalle Sternelle paikan reikäpelin MM-turnaukseen, mutta ajatus on tietysti myös huhtikuussa vuoronsa saavassa Mastersissa. Augustassa pelattavaan kauden ensimmäiseen majoriin valikoituu maailmanlistan 50 parasta, joten tavoite on hänen kohdallaan täysin realistinen.

”Haluaisin päästä takaisin kaikkiin major-turnauksiin. Ne ovat niitä kisoja, joissa tahdon pelata.” Kolmatta sijaa Royal Johannesburg & Kensington Golf Clubin kahdella kentällä pelatussa kilpailussa jakoivat Ricardo Santos, Felipe Aguilar ja George Coetzee (-19). Sternen kanssa tasoissa 54 reiän jälkeen ollut Trevor Fisher Junior (-18) jätettiin kuudenneksi.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje