Stensonilla upea huvila aivan Earth-kentän kupeessa - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Stensonilla upea huvila aivan Earth-kentän kupeessa

Henrik Stensonin upea huvila sijaitsee 100 metrin päässä harjoitusalueesta.

Ruotsalainen voitti Race to Dubain kotikentällään. Stenson on ostanut valtavan talon aivan Jumeirah Golf Estaten kahden kentän rangen vierestä. Kotiovelta harjoituspaikalle on noin 100 metriä.

Golfkentän ympärillä on 400 huvilan luurankokaupunki, sillä taloista puuttuu infrastruktuuri. Paikallinen media kertoi keskiviikkona, että 15 perhettä olisi muuttanut alueelle asumaan, mutta sitä ei ainakaan huomannut. Stensonin talo on laitettu asumiskuntoon erikoisjärjestelyin. Koko kilpailuviikon talon pihalla hurisivat generaattorit sähköjä varten ja vesiongelmatkin oli ratkaistu tilapäisesti.

Paljon Dubaissa harjoitellut ja kilpaillut Stenson on näin myös yleisön suuri suosikki. Vajaat pari vuotta sitten miehen sijoitus World Rankigissa oli valahtanut 200 huonommalle puolelle, mutta se on jo kaukaista historiaa. Stenson voitti toiseksi sijoittuneen Ian Poulterin kuuden lyönnin erolla ja millä tavalla: viimeisellä väylällä kakkoslyönti muutaman kymmenen sentin päähän lipusta ja tuloksena eagle.

Jumeirah Golf Estaten range on hulppea. Taustalla näkyvä matala rakennus on European Tourin harjoituskeskus.

Jumeirah Golf Estaten range on hulppea. Taustalla näkyvä matala rakennus on European Tourin harjoituskeskus.

Poulterista tuli tarjoilija

Ian Poulter on koko kisan ajan yrittänyt psyykata ruotsalaista ja horjuttaa tämän itseluottamusta myös sosiaalisessa mediassa. Englantilainen on kova taistelija, mutta myös rehti kilpailija. Hän myönsi Stensonin paremmuuden heittämällä kirjaimellisesti pyyhkeen kehään ja tuli pyyhkimään valkoisella pyyhkeellä kilpakumppaninsa kasvoilta kuohujuoman. Poulter oli myös lyönyt vetoa, että hän ottaa Stensonin kiinni kisassa mutta toisin kävi: nyt hän joutuu toimimaan ruotsalaisen henkilökohtaisena tarjoilijana illan voitonjuhlissa.

”Kesä on ollut uskomaton, unelmakausi. Syksy USA:ssa oli loistava ja nyt tämä voitto”, hämmästeli Stenson, joka oli British Openissa toinen ja PGA Championshipissa kolmas ennen FedEx Cupin voittoa.

Stenson pelasi koko viikon erinomaisesti. Hän tiesi, että takaa-ajajat tekivät kaikkensa, erityisesti Poulter, joka ei anna koskaan periksi.

”En tiedä miten pystyisin parempaan ensi vuonna. Aion tehdä parhaani majoreissa ja yhden voittaminen olisi kirsikka kakun päälle.”

Tällä hetkellä maailman paras

”Uskomatonta, pakko ottaa hattu päästä. Yritin voittaa Henrikin kaikin keinoin, mutta edes kipeä ranne ei häntä pysäyttänyt enkä päässyt missään vaiheessa tarpeeksi lähelle”, myönsi Poulter.

”Henrik ei tehnyt koko viikon aikana yhtään virhettä ja minun piti ryhtyä tavoittelemaan kakkossijaa ja kerätä tärkeitä Ryder Cupin pisteitä.”

”Hän on tällä hetkellä maailman paras pelaaja.”

Stensonin ja Poulterin jälkeen kolmannen sijan nappasi viime viikolla Turkissa voittanut Victor Duboisson. Uskomaton suoritus ranskalaiselta, joka ei vielä kaksi viikkoa sitten ollut voittanut käytännössä mitään.

Race to Dubai jatkuu viisi vuotta

Sunnuntaina julkistettiin myös, että European Tour ja Jumeirah Golf Estates ovat tehneet viisivuotisen jatkosopimuksen ja samalla kilpailun bonusrahat nousevat viiteen miljoonaan dollariin.

Sopimuksen mukaan ainakin yksi tulevista kilpailuista pelataan resortin toisella kentällä, jonka nimi on Fire. Resortin masterplanissa on vielä kaksi uutta kenttää eli kokonaisuus koostuisi filosofi Aristoteleen määrittelemien elementtien (maa, tuli, vesi ja ilma) mukaan. Kahden muun kentän rakennustöitä ei ole kuitenkaan edes aloitettu, sillä klubitalokin on vielä keskeneräinen.

Fire-kenttä on luonteeltaan täysin erilainen verrattuna Earth-kenttään. Väyliä reunustaa polvenkorkuinen heinä.

Fire-kenttä on luonteeltaan täysin erilainen verrattuna Earth-kenttään. Väyliä reunustaa polvenkorkuinen heinä.

Tiettävästi European Tour on edellyttänyt, että nämä fasiliteetit pitää saada kuntoon ennen seuraavaa kilpailua. Keskellä hiekkaerämaata sijaitsevat kaksi kenttää ovat kuitenkin huippuluokkaa, vaikkakin erilaisia. Fire-kentän väyliä reunustaa polvenkorkuinen heinä eikä siellä juurikaan ole puita.

Jari Jokinen, Dubai

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje