Stenson sai toivomansa alun Atlantassa - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Stenson sai toivomansa alun Atlantassa

Henrik Stenson (oik.) oli Rickie Fowleria avauspäivänä kuusi lyöntiä parempi. Kuva: Getty Images

Henrik Stensonin tekemisissä Tour Championshipin avauspäivänä oli jotain samanlaista kuin kaksi vuotta sitten, jolloin hän dominoi FedExCupin finaaliturnausta. Päättäväisen oloinen pelaaja iski tärkeän kisan ensimmäisellä kierroksella tuloksen 63, mikä oikeuttaa kahden lyönnin etumatkaan ennen Deutsche Bank Championshipin selkävaivan vuoksi sivuuttanutta Paul Caseyta.

Eaglen East Laken yhdeksännellä reiällä tehnyt Stenson pelasi ulosmenon 29 lyönnillä. Kyseessä oli hänen osaltaan ensimmäinen 30 lyönnin alitus PGA Tourilla kierroksen puolivälissä. Sisääntulossa ei ollut aivan samanlaista lentoa, mutta tulos 63 sivuaa hänen kovinta kierrostaan USA:n kiertueella.

Kaksi vuotta sitten Stenson aloitti tuloksella 64, ja venytti johtonsa 54 reiän jälkeen jo yhdeksään lyöntiin. Hän ei lainannut kisan kärkipaikkaa tuolloin kenellekään, ja liittyi Tom Watsonin seuraksi Tour Championshipin historian toisena voittajana alusta loppuun saakka paalulla pysyneenä pelaajana.

”Halusin vain päästä nopeasti liikkeelle telineistä”, sanoi vuosi sitten FedExCupin finaaliturnauksen missannut ruotsalainen. ”En pystyisi pelaamaan tuota etuysiä yhtään paremmin. Toivottavasti loppuviikko sujuu yhtä hyvin kuin vuonna 2013.”

Ensimmäistä kilpailuaan maailman ykkösenä pelaava Jason Day teki alussa kolme birdieä, kunnes hän pamautti viidennellä reiällä avauksensa pelialueen ulkopuolelle. Triplabogin jälkeen Day ei saanut peliinsä kunnollista liekkiä, ja joutui tyytymään tulokseen 69.

”Kunpa voisin sanoa että olen kone, joka iskee draivinsa aina luotisuoraan 300 metrin päähän. Mutta me olemme ihmisiä, ja teemme virheitä. Tripla oli iso pettymys, mutta turnaus on vasta alussa. Tulen asian kanssa toimeen”, kahdeksannen kerran Jordan Spiethin kanssa sitten PGA Championshipin pelannut Day sanoi.

Rory McIlroyn peli käynnistyi verkkaisesti, mutta kierroksen jälkipuolella tehdyt kolme peräkkäistä birdieä nostivat hänet Open Championshipin voittajan Zach Johnsonin seuraksi tulokseen 66.

Spiethin avaukset osuivat hyvin ruutuun, mutta lähestymisten tarkkuus ei tarjonnut tarpeeksi laadukkaita birdiepaikkoja. Kolme meni sisään, ja hän on Brandt Snedekerin ja Brooks Koepkan seurana tuloksessa 68.

Pisteissä neljäntenä olevan Stensonin mahdollisuuksia on ihmetelty pitkin viikkoa. On totta, että hän saattaa nousta FedExCupin valtiaaksi ilman yhtään turnausvoittoa kauden 2014-2015 aikana. Hän itse hoitaisi asian mieluiten ilman turhaa matematiikkaa, voittamalla Tour Championshipin sunnuntaina.

”Olen onnellinen, jos voitan FedExCupin, mutta hymyilen vielä leveämmin, mikäli saan haltuuni toisenkin pokaalin. Mutta olemme pelanneet vasta yhden kierroksen, matka on vielä pitkä”, Stenson sanoi.

Mukana olevista 28 pelaajasta (Jim Furyk ja Louis Oosthuizen jäivät pois) 16 alitti East Laken parin helpoissa olosuhteissa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje