Stenson jatkaa paalulla Nedbankissa - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Stenson jatkaa paalulla Nedbankissa

Henrik Stenson löysi lentokelin perjantain kierroksen sisääntulossa. Kuva: Getty Images

Mainio sisääntulo takasi Henrik Stensonille (-11) kärkipaikan Nedbank Golf Challengen toisella kierroksella. Eroa kisan puolivälissä toisena olevaan Jaco Van Zyliin on yksi lyönti.

Kisa oli keskeytyksissä ukkosen ja sateen vuoksi yli kaksi tuntia, mutta ruotsalainen tuntui saaneen vain virtaa ylimääräisestä tauosta. Hän teki sisääntulossa viisi birdietä seitsemän reiän jaksossa, ja iski taululle tuloksen 67.

Turnauksen vuonna 2008 voittanut Stenson makasi alkuviikosta kolme päivää vuoteen omana sairauden vuoksi, ja arvioi vielä tiistai-iltana osallistumismahdollisuutensa lähes olemattomiksi.

”Ehdin jo luulla, että tämä turnaus oli tässä. Sanonta ’varokaa loukkaantunutta tai kipeätä golfaria’ taitaa tosiaan pitää paikkaansa”, Stenson sanoi.

”Olin vähän ruosteessa ennen keskeytystä. En tehnyt kovin paljon väärin, mutta onnistuin kuitenkin tyrimään kolme peräkkäistä bogia. Tauko osui varmasti oikeaan paikkaan.”

”Sain putterin toimimaan, ja upotin pari todella hyvää birdieputtia. Kaiken kaikkiaan loistava takaysi muokkasi keskivertokierroksesta hyvän.”

Stenson saa lauantain kierrokselle seuraa hänen kanssaan paalulla avauspäivän jälkeen olleesta Van Zylistä; eteläafrikkalainen jahtaa yhä ensimmäistä voittoaan Euroopan kiertueella. Kolmantena pyöränä johtopalloon liittyy Robert Streb (-9).

Tämänvuotisessa Open Championshipissä tiukasti voitosta taistellut Marc Leishman (-8) on neljäntenä ja Kiradech Aphibarnrat (-6) viidentenä.

Top 10:een uusina pelaajina nousivat Keegan Bradley, Emiliano Grillo ja Scott Piercy. He ovat Stensonia kahdeksan lyöntiä perässä.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje