Stenson ja Johnson paalulle U.S. Openissa - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Stenson ja Johnson paalulle U.S. Openissa

Henrik Stensonin ja Gareth Lordin yhteistyö sujui mallikkaasti U.S. Openin avauskierroksella. Kuva: Getty Images

Chambers Bayn vaikeudesta on puhuttu pitkät tovit, mutta ainakin U.S. Openin avauspäivä oli monen osalta varsin suosiollinen. Parhaiten kentän kiersivät Henrik Stenson ja Dustin Johnson, jotka löivät tuloksen 65 (-5). Heillä on lyönnin johto kolmantena olevaan Patrick Reediin.

Stenson teki neljän viimeisen reiän jaksossa kolme birdietä, ja pelasi torstaina uransa kovimman tuloksen U.S. Openissa. Kympiltä aloittanut Johnson näytti jo selviävän päivästä ilman bogeja, mutta sellainen osui vasemmalle lyödyn tiilyönnin seurauksena yhdeksännelle reiälle.

”Yksi päivä neljästä takana, ja olen juuri niissä asemissa missä haluankin olla”, Stenson sanoi. ”Mutta sunnuntai-iltapäivään on vielä pitkä matka.”

Skeptisesti tämän vuoden kisakenttään etukäteen suhtautunut Stenson lensi keväällä San Franciscon reikäpeliturnauksen yhteydessä Seattleen, vieraillakseen Chambers Bayssa. Hän käveli kentän läpi, ja koitti maalailla pelinsä nuotteja mielessään. Areena oli nyt olemukseltaan huomattavasti nopeampi ja kireämpi.

Mystinen Chambers Bay on rakennettu vanhalle soramontulle, jonka 60 metriä merenpinnan yläpuolella olevalta korkeimmalta kohdalta voi nähdä, kuinka junarata kulkee Puget Sound –vuonoa myötäillen. Kentän on sanottu ottavan suurimman roolin kilpailussa, sillä pelaajat eivät käytännössä tunne sitä.

USGA peluutti kuitenkin kenttää suhteellisen kevyellä virityksellä avauspäivänä, ja tyyni peli-ilma helpotti osaltaan tuloksen tekemistä.

Myös U.S. Openin ”ikuinen kakkonen” Phil Mickelson sai hyvän startin 69 lyönnin tuloksellaan.

”Minusta lipunpaikoissa tai set-upissa ei ollut mitään ihmeellistä, vaikka kyse on vaikeasta kentästä”, Mickelson sanoi. ”Suurin haaste on siinä, että viheriöiden nopeus vaihtelee griinistä toiseen. Niiden kanssa saa olla vielä tarkkana.”

Rory McIlroy (72) ei saanut lentävää lähtöä turnauksessa. Maailmanlistan ykkönen löi palloa kauniisti enimmäkseen koko päivän, mutta hän ei saanut putteja sisään.

Miguel Angel Jimenez avasi pelin tuloksella 69. Kuva: Getty Images

Miguel Angel Jimenez avasi pelin tuloksella 69. Kuva: Getty Images

Tiger Woodsin ”ennätystehtailu” jatkui torstaina. Nyt oli vuorossa uran kehnoin kierrostulos U.S. Openissa: 80 lyöntiä. Tämä oli Tigerille jo kolmas kasilla alkava kierrostulos tänä vuonna, mutta se ei ollut hänen ryhmänsä heikoin noteeraus. Siitä vastasi Rickie Fowler, joka jäi lyönnin päähän Woodsista. Kaksikon taakse jäi vain yksi pelaaja…

”Ainakin pääsin antamaan potkun Rickien takamukselle”, Woods sanoi hirtehisesti.

”Olemme hengissä, ja tyytyväisiä siitä”, Fowler totesi.

Stenson, 39, ja ensi maanantaina 31 vuotta täyttävä Johnson ovat olleet jo pitkään tarpeeksi hyviä voittaakseen major-turnauksia. Molempien kohdalta se kuitenkin edelleen puuttuu.

Johnsonilla on kitkeriä muistoja ”läheltä piti” –tilanteista. Häntä huudeltiin viisi vuotta sitten lähes varmana voittajana Pebble Beachillä pelatussa U.S. Openissa, kunnes taululle ilmestyi finaalikierroksella tulos 82. Vielä koskettavampi muisto liittyy saman vuoden PGA Championshipiin, jonka uusinnan hän missasi laskettuaan mailansa maahan bunkkeriksi tulkitulla hiekkaisella maalla Whistling Straitsissa.

Seuraavana vuonna British Openin Claret Jug –pokaali oli jo hetken Johnsonin silmissä, kunnes päätöskierroksen 14. reiällä lyöty out of bounds tärveli hänen haaveensa.

Johnson oli henkilökohtaisten syiden vuoksi puoli vuotta sivussa kilpakentiltä, mutta paluu on ollut mainio; kauden 2015 tilasto osoittaa yhden voiton lisäksi viittä muuta Top 10 –sijoitusta. Perheeseen on syntynyt esikoispoika ja elämä hymyilee muutenkin kaikin puolin.

Vaikka ennakkoon on kaavailtu tarkan ja mielikuvituksellisen pelin olevan valttia Chambers Bayssa, näytti ainakin torstain perusteella siltä, että DJ otti kaiken hyödyn irti pitkistä lyönneistään.

”Minusta tuntui siltä, että svingasin todella hyvin, ja löin paljon laadukkaita rautalyöntejä”, hän sanoi. ”Itseluottamus on kohdallaan. Tuntuu hyvältä jatkaa peliä huomenna näistä lähtökohdista.”

Eurooppalaisten panos ensimmäisellä kierroksella oli hyvä, sillä Francesco Molinari, Marc Warren, Joost Luiten, Miguel Angel Jimenez, Colin Montgomerie ja Shane Lowry, alittivat kaikki 70 lyönnin rajan.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje