Stallings karkumatkalla Kaliforniassa - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Stallings karkumatkalla Kaliforniassa

Scott Stallings on on ennen finaalikierrosta tukevassa johdossa. Kuva: All Over Press

Scott Stallings (-22) löi tuloksen 63, kolmatta päivää upeissa olosuhteissa jatkuneessa Humana Challengessa. Nicklaus Coursella lauantaina pelannut Stallings hankkiutui turnauksessa viiden lyönnin johtoon.

”Johnin (Rollins) kanssa pelaamisesta oli iso apu – hän on hyvä tyyppi. Teimme parin viimeisen päivän aikana paljon birdieitä, joten tavallaan ruokimme toisiamme. Siitähän tässä on loppujen lopuksi kysymys”, Stallings sanoi.

Stallingsin tilastot ovat kaunista luettavaa. Hän teki kolmannella kierroksella kaksi eaglea ja viisi birdietä. Hän on iskenyt 54 reiän aikana kaikkiaan 18 birdietä, mutta paria huonompaa reikätulosta ei kortista löydy.

Tennesseessä asuva 27-vuotias pelaaja on voittanut urallaan kaksi turnausta (Greenbrier Classic ja True South Classic) PGA Tourilla vuosina 2011 ja 2012.

John Rollins jakaa kakkostilaa Roberto Castron, Stewart Cinkin, Charles Howell III:n sekä Charley Hoffmanin kanssa.

Cink on yksi niistä useista pelaajista, jotka ovat major-voittonsa jälkeen olleet enemmän tai vähemmän tuuliajolla. Vuoden 2009 ikimuistoisen British Openin jälkeen hänen leiriinsä ei ole tullut lisää meriittejä.

Stuard jahtasi haamukierrosta

Humana Challengen kisakentät tarjoavat mahdollisuuden tavallista kovempiin tuloksiin. Brian Stuard oli kolmatta kierrostaan 16. reiän jälkeen 11 alle parin, joten kaksi birdietä loppuun olisi vienyt hänet ”viitosten kerhoon”. Stuard teki 17. reiällä parin ja bogin viimeisellä.

Yhdysvaltain kiertueen historiassa viisi pelaajaa on pystynyt lyömään numerolla 5 alkavan kierrostuloksen.

Kauden avausturnaustaan pelaava Phil Mickelson (-11) selvitti cut-rajan kahdella lyönnillä. La Quintan kisa on ”Leftylle” ensimmäinen sitten viime marraskuussa pelatun Kiinan turnauksen.

Jos Stallings voittaa Humana Challengen sunnuntaina, on se ensimmäinen kerta vuoden 1977 jälkeen, kun alle 30-vuotiaat pelaajat vievät kauden kolme ensimmäistä kilpailua nimiinsä. 36 vuotta sitten kolme ensimmäistä kisaa voittivat Jerry Pate, Bruce Lietzke ja Tom Watson.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje