[11][17]

Stadler korjasi potin

Phoenix Openissa reilut 1,1 miljoonaa dollaria tienannut Kevin Stadler nousi FedExCupin pisteissä seitsemänneksi. Kuva: All Over Press

Kevin Stadler
(-16) pääsi vihdoin voittajien kirjoihin Yhdysvaltain kiertueella noustuaan Scottsdalessa pelatun Phoenix Openin ykköseksi. Loppuun saakka näytti siltä, että edessä olisi uusinta, mutta Stadlerin kanssa tasoissa ennen viimeistä reikää ollut Bubba Watson laittoi 1,5-metrisen par-putin ohi 18:lla.

”Hieman erikoinen tapa voittaa turnaus”, Stadler sanoi. ”Oletin hänen laittavan puttinsa varmuudella sisään.”

Watsonille epäonnistuminen oli kirvelevä, sillä hänen edellisestä voitostaan on vierähtänyt jo kohta kaksi vuotta.

Stadlerin neljännen kierroksen tulos oli 68. Watsonin (71) kanssa kakkostilaa jakanut Kanadan Graham DeLaet pelasi sunnuntaina toistamiseen tuloksen 65.

Takavuosien tähtipelaajan Craig Stadlerin poika Kevin ansaitsi saavutuksensa myötä paikan kauden ensimmäiseen major-turnaukseen, Mastersiin. Stadlerit ovat kautta aikain yhdeksäs isä ja poika, jotka ovat voittaneet kilpailun PGA Tourilla.

Vuoden 1982 Mastersin voittaja Craig Stadler osallistuu tälläkin kaudella Augustan legendaariseen turnaukseen. Stadlereista tulee huhtikuussa ensimmäinen isä-poika-kaksikko, jotka ovat pelanneet samassa Masters Tournamentissa.

”Siitä tulee mahtavaa, koska pelaan Mastersin viimeistä kertaa”, Craig Stadler sanoi. ”Olen maininnut, että kun Kevin pääsee kilpailuun (Mastersiin) mukaan, niin se on minun viimeiseni Augustassa. Olen niin ylpeä hänestä.”

Craig Stadlerin rento olemus on aina ollut yleisön mieleen. Kuva: All Over Press

Craig ”The Walrus” Stadler voitti mainiolla urallaan 13 turnausta PGA Tourilla, ja Champions Touriltakin on koossa yhdeksän voittoa.

Coloradossa kasvaneena Kevin Stadler oli pukeutunut finaalikierroksella Denver Broncosin värisiin vaatteisiin. Phoenix Open pelattiin kuitenkin Kevinin kotikentällä, sillä hän asuu nykyään Scottsdalessa.

Kysymykseen, mitä hän mietti Watson valmistautuessa par-puttiinsa viimeisellä reiällä, Kevin vastasi: ”Kuinkahan kauan uusinta kestää, ja koska pääsen katsomaan Super Bowlia?”

Stadlerin edellinen iso saavutus oli vuodelta 2006, jolloin hän voitti Australiassa pelatun ET:n kilpailun. Hän on voittanut myös Argentiinan avoimet sekä neljä Nationwide Tourin kilpailua.

”Siitä on jo pitkä aika, kun olen voittanut mitään. Tämä tuntuu erityisen hienolta”, 33-vuotias Stadler sanoi.

Phoenix Openissa vietetään vuosittain golfin suurinta yleisöjuhlaa. Scottsdalen turnaus keräsi tänä vuonna oheistapahtumineen ennätykselliset 563 008 katsojaa.

PGA Tour jatkuu tulevana torstaina Pebble Beachin National Pro-Am -turnauksella.