Spiethillä mukava etumatka Havaijilla - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Spiethillä mukava etumatka Havaijilla

Jordan Spieth pelasi Havaijin kisan toisella kierroksella mestarin ottein. Kuva: Getty Images

Kapaluassa pelattavan PGA Tourin voittajien turnauksen toinen kierros eteni Jordan Spiethin tahtiin. Maailmanlistan ykkönen löi päivän kovimman tuloksen, 64, ja siirtyi kisan kärkipaikalle neljän lyönnin erolla seuraaviin.

Chipin eaglen arvoisesti upottanut ja pari tiukkaa par-pelastusta lopussa tehnyt Spieth päätti perjantain kierroksen puttaamalla alle viisimetrisen birdieputtinsa sisään Plantation Coursen 18. reiällä. Hyundai Tournament of Champions -turnauksen puolivälissä tilanteessa -16 oleva texasilainen jäi vain lyönnin kisan 36 reiän ennätyksestä, jonka Ernie Els teki Kapaluassa vuonna 2003.

”Näinkö oikein, 16 alle? Ei ihan tyypillinen kauden avaus”, Spieth hämmästeli itsekin loistavasti alkanutta kilpailuaan. ”Yhden lyönnin takaa-ajoasemasta neljän lyönnin johtoon. Se on kova juttu.”

Viime vuonna voiton ja neljän kakkostilan myötä läpimurron tehnyt Kevin Kisner olisi hyvinkin voinut olla päivän kingi, mutta pari epäonnistunutta lyhyttä birdieputtia jättivät tuloksen 65:een. Se avasi hänelle kuitenkin paikan Spiethin seuraksi kolmannen kierroksen kärkiryhmään.

Avauspäivän jälkeen kärjessä ollut Patrick Reed menetti ensimmäisen kerran johtonsa, kun Spieth teki birdien kahdeksannella reiällä. Seuraavalla jälkimmäisen chippi napsahti tiukasti lipputankoon ja katosi vaivihkaa reiän uumeniin. Varsinaisen etumatkansa Spieth rakensi takaysillä.

”Jordan pelaa viikonloppuna luultavasti toiset 16 alle, joten minun on parempi pelata huomenna hänen lukemiinsa. Täytyy tehdä tukku birdiejä, ja katsoa mitä tapahtuu”, Kisner sanoi.

”Kauden ensimmäinen kisa. Paikat ovat hieman ruosteessa, kun ei ole tullut pelattua vähään aikaan. Täällä näkee missä vaiheessa olen pelini kanssa. Minulla näyttää olevan mahdollisuuteni, ja odotan innolla viikonloppua.”

Fabian Gomez jakaa Reedin ja Kisnerin kanssa kakkostilaa tilanteessa 12 alle. 13 muun pelaajan kanssa voittajien kilpailussa debytoiva Gomez teki seitsemän birdietä 66 lyönnin kierroksellaan.

Danny Lee (-11) toipui bogi-bogi-aloituksestaan ja pelasi tuloksen 68. Hän on viidentenä. Rickie Fowler ja Steven Bowditch (-10) jakavat kuudetta sijaa. Myös Bubba Watson ja Brooks Koepka (-9) mahtuvat kymmenen joukkoon.

Ensimmäistä kilpailuaan kolmeen kuukauteen pelaava Jason Day on jo 12 lyöntiä kärjen takana. Australialaisen mahdollisuudet nousta tällä viikolla World Rankingin johtoon ovat varsin minimaaliset.

Lähde: AP

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje