Spieth karsiutui jälleen - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Spieth karsiutui jälleen

Jordan Spieth missasi ensimmäisen kerran cut-rajan kahdessa peräkkäisessä turnauksessa. Kuva: Getty Images

Vuosi 2015 on ollut Jordan Spiethin uralla toiveiden täyttymys, mutta näyttää joukkoon mahtuvan jotain huonoakin. Hän missasi lauantaina jo toisen kerran peräkkäin cut-rajan PGA Tourin pudotuspeliturnauksessa. Tänä vuonna Mastersin ja U.S. Openin voittanut teksasilainen pelasi Deutsche Bank Championshipissä tulokset 75-73, ja jäi kolme lyöntiä karsintarajan väärälle puolelle.

”Olen saanut tänä vuonna paljon positiivista aikaan, mutta en ole koskaan tehnyt mitään yhtä negatiivista (kuin viime ja tällä viikolla). Tavallisesti henkinen puoli on vahvuuteni, ja se on jotain missä olen kokenut saavani etua muihin pelaajiin nähden. Nämä kaksi viikkoa ovat olleet todella heikkoja. Nyt on kaivettava esiin ne keinot, kuinka pysytään positiivisena”, Spieth sanoi.

Lauantaina Spieth teki ensiksi 12 peräkkäistä paria, mutta viiden viimeisen reiän jaksoon osui kolme bogia. Kierros päättyi päivän ensimmäiseen birdieen.

Kaikesta huolimatta hän ei usko hyvän vireen olevan niin kaukana, miltä se kenties ulospäin näyttää.

”Lyön palloa hyvin kuin PGA Championshipissä ja Openissa. Pallokontrolli on hyvällä tasolla. Jostain syystä en vain saa tulosta aikaan. Tänään petti puttipeli, eilen oli ongelmia pituuksien kanssa lähestymisissä. Hienosäätö ei ole yhtä tarkasti kohdallaan kuin se on ollut aiemmin tällä kaudella.”

Spieth arveli pitävänsä seuraavaksi neljä päivää vapaata harjoittelusta, kunnes aloittaa valmistautumisen BMW Championshipiin. Chicagon turnaus tulee olemaankin hänelle henkisesti merkittävä koitos.

”En usko, että minun täytyy muuttaa paljon asioita kahteen seuraavaan turnaukseen. Putin kanssa on tehtävä paljon töitä, ja henkinen kontrolli on saatava tasapainoon.”

Charley Hoffman pelasi lauantaina kisan toistaiseksi kovimman kierrostuloksen. Kuva: Getty Images

Charley Hoffman pelasi lauantaina kisan toistaiseksi kovimman kierrostuloksen. Kuva: Getty Images

Spiethillä on kaikesta huolimatta mahdollisuus palata tulevalla viikolla maailmanlistan ykköseksi. Näin käy, jos Jason Day ei voita Bostonissa ja Rory McIlroy jää Top 10:n ulkopuolelle. Day (10:s) on 36 reiän jälkeen kuusi ja McIlroy (59:s) peräti 14 lyöntiä kärjestä.

Muista isoista nimistä Justin Rose, Jimmy Walker, Brooks Koepka ja Tony Finau eivät selvityneet Deutsche Bank Championshipin jatkokierroksille.

Charley Hoffman teki kisan kolmannella kierroksella birdien keskimäärin joka toisella reiällä pelattuaan tuloksen 63. Se vei hänet turnauksen puolivälissä kolmen lyönnin johtoon ennen Brendon De Jongea.

Hoffmanilla on hyviä muistoja tämän viikon kisa-areenasta, sillä hän voitti kisan TPC Bostonilla viisi vuotta sitten. Tuolloin kalifornialainen pelasi päätöspäivänä tuloksen 62.

”Vuonna 2010 olin hieman toisenlaisessa tilanteessa. Tulin kärkeen kaukaa takaa, joten minun ei tarvinnut miettiä voittoon liittyviä asioita. Johtoasemaan liittyy aina isoja paineita, niiden kanssa on nyt tultava toimeen. Täytyy vain yrittää jatkaa samoja asioita kuin tähän asti eli upottaa paljon putteja ja osua usein väylille. Siinä on hyvä yhdistelmä”, Hoffman sanoi.

Rickie Fowler ja Zach Johnson (-8) ovat kolmatta sijaa jakavien pelaajien joukossa. Eurooppalaisista kymmenen joukkoon mahtuvat Skotlannin Russell Knox ja Ruotsin HenrikStenson. He ovat tilanteessa seitsemän alle.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)