Southern Hillsin 64-vuotinen tilasto ennustaa Will Zalatoriksen voittoa PGA Championshipissä - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Southern Hillsin 64-vuotinen tilasto ennustaa Will Zalatoriksen voittoa PGA Championshipissä

Will Zalatoris ei ole koskaan voittanut kilpailua golfin pääkiertueilla. Voittotilin avaaminen major-turnauksessa olisi melkoinen temppu. Kuva: Getty Images

Pahasta auto-onnettomuudesta pelikuntoiseksi itsensä taistellut Tiger Woods selvitti karsinnan tyylillä toisessa peräkkäisessä majorissaan.

Will Zalatoris iski Tulsassa Oklahomassa meneillään olevan PGA Championshipin toisella kierroksella tuloksen 65. Se nosti hänet kokonaistilanteeseen -9, jolla irtoaa kisan puolivälissä kärkipaikka lyönnin erolla Mito Pereiraan.

Zalatoriksen otteet Southern Hills Country Clubin kentällä olivat vakuuttavia. Hän ei tehnyt kierroksellaan ainuttakaan paria heikompaa reikätulosta ja birdiejä kertyi viisi. Kaliforniassa syntynyt, mutta nykyään Texasissa asuva 25-vuotias pelaaja on jo hetken aikaa osoittanut viihtyvänsä isoissa turnauksissa.

”Pallonlyöntini tulee parhaiten esille vaativilla golfkentillä. Viheriöt ovat vaikeat, mutta puttaaminen on helpompaa, jos saa pallon griinille oikealle tasolle”, Zalatoris sanoi.

Hän on pelannut urallaan seitsemän majoria. Viimevuotinen Open Championship jäi Zalatorikselta kesken loukkaantumisen vuoksi, kuudessa muussa on tullut neljä top 10 -sijoitusta. Vuoden 2021 Mastersissa hän ylsi kakkoseksi.

Zalatoriksen mielestä hyvän menestyksen taustalla isoissa turnauksissa on pallonlyömisen ohella toimiva ajattelutapa.

”Olen löytänyt mielestäni oikean asenteen majoreihin, etenkin Mastersin jälkeen, jossa halusin nauttia kokemuksesta täysin siemauksin. En halua 20 vuoden päästä katua vääränlaista asennetta tai mitään vastaavaa.”

Tuuli puhalsi perjantaiaamuna Southern Hillsillä 13 metriä sekunnissa tyyntyäkseen iltapäivällä, jolloin Zalatoris oli kentällä.

”Tiesin, että tuuli tyyntyy iltapäivällä, mutta en tiennyt sen rauhoittuvan näin paljon. Minulla oli onnea lähtöajan osalta. Viimeiset kahdeksan reikää olivat täysin tyyntä, mutta se kelpasi oikein hyvin”, hän totesi.

Historia on tukevasti Zalatoriksen puolella, sillä seitsemässä Southern Hills Country Clubin isännöimässä major-kilpailussa voitto on hämmästyttävästi mennyt jokaisella kerralla pelaajalle, joka on vähintään jakanut turnauksen 36 reiän johtoa. Sama koskee myös kahta Southern Hillsissä pelattua PGA Tourin finaalikilpailua ja viimevuotista Senior PGA Championshipiä.

Zalatoris peri maailman parhaan voitottoman pelaajan tittelin Scottie Scheffleriltä.

Yllättävästä tilastosta tietoinen Zalatoris ei luonnollisesti halua mennä asioiden edelle.

”Kaksi kierrosta on vielä pelaamatta. Historia on puolellani, mutta se on oma lukunsa. On vain tehtävä työnsä ja toivottavasti teen sen tarpeeksi hyvin.”

Bubba Watson teki ennätyksellisellä kierroksellaan yhdeksän birdieä. Kuva: Getty Images

Zalatoriksen osalta viikonvaihde on muutenkin poikkeuksellisen jännittävä, sillä hän ei ole vielä saanut voittotiliään auki pääkiertueilla. Ainoa ammattilaisvoitto on peräisin USA:n kakkoskiertueelta Korn Ferry Tourilta vuodelta 2020.

Sijalle 30 rankattu Zalatoris peri maailman parhaan voitottoman (kun huomioidaan vain pääkiertueiden turnaukset) pelaajan tittelin Scottie Scheffleriltä, joka onnistui ottamaan avausvoittonsa Phoenix Openissa helmikuussa. Maailman ykköseksi noussut Scheffler on sittemmin voittanut kolme muutakin kilpailua kirkkaimpana kruununaan Mastersin ykköstila.

Zalatoris saa lauantain kärkiryhmään seuraa toisesta voitottomasta pelaajasta Mito Pereirasta (-8), joka on ajoittain väläytellyt PGA Tourilla osaamistaan. Chileläinen oli myös uusimassa pronssista viime kesänä Tokion olympiaturnauksessa, jossa kolmannen sijan otti lopulta C.T. Pan.

Pereira iski perjantain kierroksella tuloksen 64, mutta päivän kovimmasta tuloksesta, 63, vastasi kenttäennätystä sivunnut ja kisassa neljänneksi noussut Bubba Watson (-5). Vasuri pelaa lauantaina kolmantena olevan Justin Thomasin (-6) kanssa.

Vaikka Watson oli numeraalisesti päivän kunkku, ei Thomasin kovassa tuulessa aamupäivällä pelattu tulos 67 liiemmin kalpene hänen komealle suoritukselleen. Avauskierroksen jälkeen kärjessä ollut Rory McIlroy (-4) käytti toiseen kierrokseen 71 lyöntiä pudoten jaetulle viidennelle sijalle.

Kilpailun seuratuin pelaaja, Tiger Woods (+3), löi perjantaina kuutosella alkavan kierrostuloksen, ja eteni kokonaistilanteessa +3 kahden lyönnin turvin jatkokierroksille. Woods pelaa auto-onnettomuutensa jälkeen toista kilpailuaan, ja myös ensimmäisessä koitoksessa, Masters Tournamentissa, hän selvitti karsintarajan.

Vaikka kenties Woodsin faneilla ja hänellä itselläänkin on ollut suurempia odotuksia menestyksestä, on Tigerin jatkoonpääsy lähtökohdat huomioiden kahdessa armottomassa major-kilpailussa äärimmäisen kova suoritus.

Isommista menestyssuosikeista pelit jäivät kahteen kierrokseen Scottie Schefflerillä, Dustin Johnsonilla sekä Patrick Cantlaylla.

Lue seuraavaksi: Rory McIlroy iski parhaan avauskierroksensa majoreissa yli kymmeneen vuoteen ja paineli johtoon PGA Championshipissä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje