Solheim Cup -sankari Matilda Castren palaa tauolta suosikkikisaansa - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Solheim Cup -sankari Matilda Castren palaa tauolta suosikkikisaansa

Solheim Cupissa loistavasti pelannut Matilda Castren kilpailee viikonvaihteessa Arkansasissa. Kuva: Getty Images

Castren latasi kiivaan haasteottelun jälkeen akkujaan viikon lomamatkalla.

Matilda Castren palaa vajaan kolmen viikon tauon jälkeen tositoimiin Rogersissa Arkansasissa perjantaina käynnistyvässä LPGA Tourin kilpailussa. Kyseessä on Castrenin ensimmäinen Yhdysvaltain maaperällä pelattava LPGA-turnaus 2,5 kuukauteen.

Ensimmäisenä suomalaisena Solheim Cupissa esiintynyt Castren sinetöi Euroopan joukkueen voiton haasteottelussa kukistamalla päätöspäivän tiukassa kaksinpelissä USA:n Lizette Salasin. Se loi alkutahdit vierasjoukkueen juhlinnalle, ja oli samalla upea päätepiste Castrenin kesän tiiviille kilpailuputkelle.

Solheim Cupin jälkeen riitti tovin verran pyöritystä, jonka jälkeen Castren teki irtioton golfista odotetun lomamatkan muodossa.

”Viikon lomamatka oli kyllä tarpeen, ja oli hieno reissu. Paluu arkeen on sujunut ihan hyvin. Treenit ovat jatkuneet normaalisti ja ei mitään kummempaa – perusharjoittelua ja valmistautumista kisaan”, hän sanoi viikonvaihteen turnauksen aattona.

Pinnacle Country Clubilla pelattava Arkansas Championship on kuulunut vuodesta 2007 lähtien LPGA:n ohjelmaan. Ensimmäisen kilpailun voitti vielä tuolloin amatöörien kirjoilla ollut Stacy Lewis. Turnauksessa saatiin pelattua huonon sään vuoksi vain yksi kierros, jonka vuoksi sitä ei voitu kiertueen sääntöjen mukaan luokitella viralliseksi kilpailuksi.

Kentällä on paljon birdieväyliä ja muutama haastavampi väylä, joten lähdetään pelaamaan aggressiivisesti, mutta fiksusti.

Castren päätyi viimevuotisessa kilpailussa 28:nneksi. Hän kertoi kolmipäiväisen Arkansas Championshipin olevan yksi lempikisoistaan, myös kenttä on maailmanlistalla sijalla 45 olevan pelaajan makuun.

”Pinnacle Country Club on selkeä kenttä, missä on jonkin verran korkeuseroja ja muotoja griineissä. Kenttä on ollut suhteellisen pehmeä sateiden takia mutta, toivottavasti se kuivuisi huomiseen mennessä.”

Turnauksen voittotulos on viimeisen kuuden vuoden aikana liikuskellut säännöllisesti -15:n paremmalla puolella. Voittoa puolustavan USA:n Austin Ernstin 54 reiän tulos vuosi sitten oli 193 (-20).

”Tulokset ovat normaalisti aika alhaisia täällä. Kentällä on paljon birdieväyliä ja muutama haastavampi väylä, joten lähdetään pelaamaan aggressiivisesti, mutta fiksusti”, totesi Castren, joka on saavuttanut tänä vuonna ensimmäiset voittonsa sekä LPGA- että LET-kiertueella.

Hän pelaa Rogersin turnauksessa perjantaina ja lauantaina Thaimaan Pajaree Anannarukarnin ja USA:n Cheyenne Knightin kanssa. Kentän 10. tiiltä starttaavan kolmikon lähtöaika avauskierroksella on kello 16.21 Suomen aikaa. Maailmanlistan top 10 -pelaajista turnauksessa mukana ovat Jin Young Ko, Sei Young Kim, Lydia Ko, Yuka Saso, Danielle Kang sekä Minjee Lee.

Viaplay ja VSport Golf -kanava välittävät palkintoarvoltaan 2,3 miljoonan dollarin Arkansas Championshipistä kisalähetyksiä lauantaista maanantaihin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje