Snedeker suosikkina PGA Tourilla - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Snedeker suosikkina PGA Tourilla

Brandt Snedeker tekee Memphisissä viimeisiä säätöjä ennen US Openia. Kuva: All Over Press

PGA Tourin ohjelma jatkuu tällä viikolla Tennesseessä, jossa vuoronsa saa US Openin kenraaliharjoituksena toimiva St. Jude Classic. TPC Southwind -kentällä pelattavan kisan viimevuotista voittoa puolustaa Dustin Johnson.

Memphis Invitationalina alun perin tunnettu kilpailu on ollut kiertueen kalenterissa yhtäjaksoisesti vuodesta 1945. Voittajina nimensä turnauksen kiertopalkinnon kylkeen ovat saaneet mm. Tommy Bolt, Lee Trevino, Gary Player, Tom Kite, Fred Couples, Greg Norman sekä Nick Price.

Vuosi sitten Dustin Johnson ja John Merrick kävivät tiukan taistelun voitosta. Johnson teki kolmella viimeisellä reiällä kaksi birdietä ja jätti Merrickin lyönnillä taakseen. Johnson on Memphisissä puolustamassa voittoaan, mutta viime aikojen selkäongelmat aiheuttavat kysymysmerkin tuloskunnolle.

Southwind tunnetaan vaativana kenttänä, puhuttiin sitten väylistä tai viheriöistä. Se onkin rankattu PGA Tourilla vaikeimpien kisa-areenoiden kärkipäähän. Tässä mielessä Southwindin pitäisi toimia mitä parhaimpana paikkana valmistautua kauden toiseen major-turnaukseen.

Menestysehdokkaista ei ole pulaa, mutta nelikosta Tim Clark, Charles Howell III, Dustin Johnson ja Brandt Snedeker voisi löytyä tällä viikolla tulivoimaa.

Snedeker missasi cutin Memorial Tournamentissa, mutta vastapainoksi häneltä löytyy kuusi Top 10 -sijoitusta tältä vuodelta. Nashvillesta kotoisin oleva Snedeker on kaikkien tärkeimpien tilastojen aatelia, joten hänen kaltaisensa pelaaja on parhaimmillaan Southwindin tyylisillä kentillä.

Mustista hevosista käyvät Scott Stallings, Russell Henley ja George Coetzee.

Stallings on sijoittunut kahdessa edellisessä kilpailussaan neljänneksi, joten kuntopuntarin viisari on kohdallaan. Henley oli Memorialissa kuudes, ja on muutenkin esiintynyt tällä kaudella edukseen. Hän pelaa ensimmäisen kerran urallaan kilpaa TPC Southwindillä. Coetzee osaa hätyytellä kärkipäätä, riippumatta kummalla puolen Atlanttia ollaan – voitot vain puuttuvat.

Lähde: PGA Tour

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje