Snedeker jakaa neljän muun kanssa johtoa Havaijilla - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Snedeker jakaa neljän muun kanssa johtoa Havaijilla

Brandt Snedeker on astumassa taas varjoista valoon. Kuva: Getty Images.

Havaijin Honolulussa pelattavan Sony Openin kärkipaikan jakaa ensimmäisen kierroksen jälkeen viiden miehen ryhmä. Ricky Barnes, Morgan Hoffmann, Kevin Kisner, Brandt Snedeker ja Vijay Singh tekivät kaikki tuloksen seitsemän alle (63).

Snedekerin kortista löytyi kuuden birkun lisäksi bogi ja par-nelosella syntynyt eagle. Sen hän teki chippaamalla kakkoslyöntinsä kuppiin noin 40 metrin päästä.

Snedeker aloitti vuotensa pirteistä ottamalla kolmannen sijan Jordan Spiehin dominoimassa Tournament of Champions -kilpailussa. Vahvaa starttia alusti yhdessä Jason Dufnerin kanssa joulukuun alussa napattu voitto Franklin Templeton Shootoutissa.

Snedeker oli uransa huipulla 2012–2013. Vuonna 2012 hän vei nimiinsä FedEx Cupin ja 2013 hän piipahti maailmanlistalla neljäntenä.

Myös alkumetrit PGA Tourilla olivat vakuuttavia ja hänet palkittiin Vuoden tulokkaana 2007 hänen sijoituttuaan FedEx Cupissa 20:nneksi ja voitettuaan kaudella yhden kilpailun.

Muutaman seuraavan vuoden ajan Snedeker on hakenut itseään, kunnes vakiinnutti paikkansa maailmanlistalla sadan parhaan joukossa vuonna 2010. Vielä maaliskuussa 2013 Snedeker oli maailmanlistalla neljäs. Sen jälkeen käyrä on laskenut tasaisesti ja viime tammikuussa sijoitus oli alimmillaan 66:s.

Uusi nousu alkoi helmikuussa 2015, kun hän voitti AT&T Pebble Beach National Pro-Amin, jota ennen hän ei ollut voittanut reiluun vuoteen. Ennen kauden alku Snedeker hioi svingiään tavallista enemmän valmentajansa Butch Harmonin kanssa, mutta keskittyi uutena valmennuksellisena elementtinä myös henkiseen valmennukseen, koska koki ettei mentaalinen puoli toiminut vaadittavalla tavalla ratkaisuhetkillä. Se saattoi olla käänne parempaan, sillä sen jälkeen peli on ollut paremmin uomissaan.

AT&T:n voiton jälkeen sijoitus maailmanlistalla on pyörinyt välillä 20–30. Toukokuussa hän oli toinen Crowne Plaza Invitationalissa.

Waialealla, jossa tämänviikkoinen kisa pelataan Snedeker ei ole ollut mukana kahdeksaan vuoteen.

”Olen iloinen, että tulin takaisin. Tämä kenttä sopii minulle hyvin”, hän tyytyi luonnehtimaan.

Voittoon Snedekerillä toki on vielä matkaa, mutta alku on pitkästä aikaa lupaava.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje