[6][5]

[6][5]

Snedeker hallitsi kosteat major-olosuhteet keskeytyneessä Farmers Insurance Openissa

Brandt Snedeker kesytti South Coursen San Diegon kisan neljännellä kierroksella. Kuva: Getty Images

Brandt Snedeker (-6) on joskus yltänyt hurjaan tulostehtailuun Torrey Pinesilla, mutta sunnuntain kaltainen esitys vaikeissa olosuhteissa oli vailla vertaa. Tulos 69 oli jopa hänen paras kisakierroksensa tämänvuotisessa Farmers Insurance Openissa, joka jäi kehnon sään vuoksi kesken.

Kilpailun kärjessä on kuitenkin päätöskierrostaan Jimmy Walker (-7). Snedeker on maaliin saakka tulleista ykkösenä, jakaen K.J. Choin kanssa toista sijaa. Walker, Choi ja tilanteessa kolme alle oleva Scott Brown muodostavat neljännen kierroksen kärkiryhmän; heille jäi maanantain puolelle pelattavaa kahdeksan reikää.

San Diegon turnauksen finaalikierros jouduttiin keskeyttämään kovan tuulen ja sateen vuoksi kolme kertaa sunnuntaina. Klubitalon suojissa rentoutunut Snedeker oli viimeisen keskeytyksen hetkellä ainoa pelaaja, joka oli kierrostaan alle parin. Muut 70 karsintarajan selvittänyttä kilpailijaa olivat päätöskierrosta yhteensä 377 yli parin. Loppuun saakka kierroksensa pelanneiden tuloskeskiarvo painui 78:n päälle.

”Tämä on yksi niistä päivistä, jolloin ei käynyt mielessä, että pääsisinpä vielä kentälle paikkailemaan tulostani”, Snedeker sanoi.

Sääennuste lupaa maanantaina San Diegon seudulle poutaa, mutta navakkaa tuulta on edelleen tiedossa. Pelin jatkuminen varapäivälle oli Snedekerin lähimmille uhkaajille joka tapauksessa mieluinen asia.

Torrey Pinesillä kierroskeskiarvo ylitti kentän parin päivittäin vakaissakin olosuhteissa. Kahdesta kisakentästä vaikeamman eli South Coursen paksut karheikot vaikuttivat sunnuntaina välillä ylivoimaisilta.

”Ihan kuin olisi pelannut Open Championshipissä U.S. Open -virityksellä. Tänään oli pakko tyhjentää kaikki ajatukset päästä. Piti vain pelata golfia, ja toivoa että sinnittelisi mahdollisimman hyvin”, kahdessa edellisessä kisassaan kolmen joukkoon sijoittunut Snedeker jatkoi.

Jimmy Walkerin kannalta pelin siirtyminen varapäivälle oli hyvä asia. Kuva: Getty Images

Vuoden 2012 turnauksen voittanut Snedeker aloitti neljän vuoden takaisen kisan finaalikierroksen seitsemän lyönnin päässä kärjestä, mutta venyi uusintaan Kyle Stanleyn tehtyä triplan viimeisellä reiällä. Tällä kertaa hän on esittänyt loppukirinsä etukäteen.

Turnauksen johdossa oleva Walker pelasi sunnuntaina kymmenen reikää yksi yli parin.

”En ole kovin usein lyönyt lähestymistä rautakolmosella alle 440 jaardin pituisilla par-nelosilla. Kerran jouduin ottamaan puuviitosen. Puttaaminenkin oli hankalaa, kun tuuli puhalsi 30 mailia tunnissa”, Walker ihmetteli vaativia olosuhteita.

Hänellä on hyvä menestyshistoria Kaliforniassa pelatuissa kilpailuissa. Kaksi (Frys.com Open 2012 ja AT &T Pebble Beach Pro-Am 2014) Walkerin viidestä voitosta on tullut osavaltiossa, lisäksi hän on sijoittunut kolmesti neljässä edellisessä Torrey Pinesin kisassa kymmenen joukkoon.

Farmers Insurance Openin pohjoismaalaisista menestystoivoista Fredrik Jacobson (11 reikää) jakaa neljättä sijaa Kevin Streelmanin (13 reikää) kanssa. He ovat tilanteessa viisi alle. Jonas Blixt (-3) on puolestaan Brownin seurana seitsemännellä sijalla.