4.–11.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][10]
KilpailuaSuomalaista
SM-kilpailut

Lindell suosikkina Tawastin SM-kisoihin

Pohjoismaiden kiertueella hienoja otteita pitkin kautta esittänyt Oliver Lindell (kts. video artikkelissa) pelaa tällä viikolla ensimmäisen kerran yleisen sarjan SM-lyöntipeliturnauksessa. Kisojen vanhimmalla ja nuorimmalla pelaajalla on ikäeroa 40 vuotta.

Virvik Golfia edustava Oliver Lindell, 17, on noussut loistavien peliesitystensä ansiosta Suomen kilpagolfin yhdeksi mielenkiintoisimmista nimistä. Nordic Liigassa tällä kaudella kaksi kilpailua voittanut ja kiertueen rankingia johtava ammattilainen on myös Tawast Golfin SM-kilpailujen isoimpia menestyssuosikkeja.

”En ota mitään paineita. Toivoisin, että tulisi mahdollisimman paljon katsojia. Se on aina mukavampi pelata, jos on yleisöä”, mopoautollaan Hämeenlinnaan körötellyt Lindell toivoi.

Ensimmäisen kerran miesten SM-turnaukseen osallistuvan porvoolaisen peli on sujunut tällä kaudella tasaisen vahvasti, eikä heikkoja osa-alueita löydy.

”Lyön tällä hetkellä todella hyvin tiiltä ulos; avauslyönnit ovat pelin vahvuus. Myös lähipeli ja wedgelyönnit ovat kunnossa. Vaikka olen aina ollut hyvä wedgepelaaja ja chippaaja, se puoli pelistä on mennyt eniten eteenpäin tällä kaudella. Viime kisassakin chippasin kaksi kertaa sisään.”

Vain kerran aiemmin Tawast Golfin kentän kiertänyt Lindell on vuosien saatossa voittanut useita SM-mitaleita juniorisarjoissa.

”Olen saanut juniorikisoista yhtä kertaa lukuun ottamatta aina SM-mitalin. Toivotaan, että tulee taas”, viime vuonna alle 18-vuotiaiden lyöntipelin suomenmestaruutta Aulangolla juhlinut nuorukainen sanoi.

Muista ammattilaisista kärkipäähän ennustettavia pelaajia ovat muun muassa viime vuonna lyöntipelin SM-kultaa Espoon Lakistossa voittanut Lauri Ruuska sekä kahden vuoden takainen mestari Linus Väisänen.

Kotikentällään pelaava Tuomas Nukari kuuluu kisan mitaliehdokkaisiin. Kuva: Juha Hakulinen

Kotikentällään pelaava Tuomas Nukari kuuluu kisan mitaliehdokkaisiin. Kuva: Juha Hakulinen

Ammattilaiset pääsevät lyöntipelin SM-kisoihin nyt toista kertaa sitten vuoden 1991. Tuolloin mestaruuden voitti pro-statuksella pelannut Hirsala Golfin nykyinen valmentaja Ville Kalliala. Erityisen tasokasta ammattilaisjoukkoa Tawastin kisat eivät ole Paavolankulmaan houkutelleet.

Kisaan starttaa myös viime viikolla EM-joukkuekilpailuissa Suomea edustaneita pelaajia, kuten Juuso KahlosKim Koivu, Ilari Saulo ja Santeri Lehesmaa.

Naisten SM-kilpailussa on mukana kolme naisten EM-joukkueessa kahdeksanneksi sijoittunutta pelaajaa: Ellinoora MoisioHannele Mikkola ja Jenna Mäihäniemi. Reikäpelin SM-kultaa vastikään voittanut Tiia Koivisto lähtee puolestaan tavoittelemaan tuplamestaruutta.

Osallistujalistan nuorimmasta päästä olevalla Kerttu Hiltusella voi todeta olevan kotikenttäetu sanan varsinaisessa merkityksessä; Vanajanlinna Golf & Country Clubia edustava 13-vuotias (s. 2002) juniori asuu aivan Tawast Golfin kentän laidalla. Hiltunen voitti kesäkuussa Vierumäellä ikäluokkansa lyöntipelin suomenmestaruuden. Samassa kilpailussa pronssia saavuttanut Oona Kuronen, 13, (s. 2003) on SM-kisojen kuopus.

Kisoja isännöivästä Tawast Golfista SM-turnaukseen osallistuu yhteensä 15 (13 miestä ja 2 naista) pelaajaa. Heistä suurin menestyssuosikki on reikäpelin SM-kisojen finaalissa Peter Puhakalle taipunut Tuomas Nukari.

Turnauksen ikäpresidentti on Tawastin Juha Selin, 53. Monivuotinen maajoukkueratsu ja entinen ammattilaispelaaja tekee paluun lyöntipelin SM-kilpailuihin 24 vuoden tauon jälkeen. Vuonna 1992 mestaruuden Kuusankoskella voittanutta Seliniä on nähty viime kausina lähinnä Mid Tourin turnauksissa.

Tawast Golfin edellisen, vuonna 2000 pelatun SM-turnauksen mitalisteista mukana on yksi pelaaja. Kyseessä on tuolloin hopeaa tuloksellaan 286 (-2) saavuttanut AriSavolainen, joka toimii nykyään Tuusulan Golfklubin prona.

Oheinen video on tehty Lindellin kotikentällä Virvikissa hänen kauden toisen Nordic Liigan voittonsa jälkeen. Lindell pääsee SM-kisojen jälkeen näyttämään taitojaan  Vierumäki Finnish Challengeen (11.-14.8.) sekä European Tourin Tanskan osakilpailuun, Made in Denmark (25.-28.8.).

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje