Skandinaavit jyräävät Women’s Australian Openissa - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Skandinaavit jyräävät Women's Australian Openissa

Caroline Hedwall on voittanut urallaan viisi LET:n kilpailua. Voitoista järjestyksessään toinen tuli vuonna 2011 Finnair Mastersissa. Kuva: Getty Images.

14.2. kello 11.09
Women’s Australian Openista on kehkeytymässä pohjoismaalaisten juhla. Kisan puolivälissä kilpailun kolmen parhaan joukossa on kaksi skandinaavia ja neljättä sijaa jakavasta kolmikostakin löytyy pohjoismaalaista väriä.

Kisan kärkeen, ohi sitä ensimmäisen päivän jälkeen johtaneen Norjan Suzann Pettersenin (-10), nousi perjantaina Ruotsin Caroline Hedwall. 24-vuotias ruotsalainen pelasi päivän toiseksi parhaan kierrostuloksen 65 (-7) ja nousi yhteistulokseen -11.

Lyönnin paremmin perjantaina pelasi niin ikään ruotsalainen Anna Nordqvist (64), joka nousi jakamaan kilpailun neljättä sijaa yhdessä Lydia Kon ja Holly Clyburnin kanssa tuloksella -8.

Kolmantena kisassa on Australian superlupaus, vasta 17-vuotias amatööri Minjee Lee (-9).

Sami Sarpakunnas

13.2. kello 12.24
Suzann Pettersenin kauden ensimmäinen kilpailukierros sujui 66 lyönnillä. Tuloksella heltiää johtopaikka Women’s Australian Openissa.

Norjan Suzann Pettersen kertoi valmistautuneensa kautensa avauskilpailuun lähinnä tv:n ääressä maanmiestensä esityksiä Sotshin olympiakisoissa jännittäen. Niin tai näin, ei Pettersenin otteissa Women’s Australian Openin avauskierroksella ollut merkkejä ruosteesta.

Maailmanlistan kakkonen kiilasi heti kättelyssä kisan piikkipaikalle pelaamalla ensimmäisen kierroksensa 66 lyönnillä (-6). Tulos on lyönnin parempi kuin toista sijaa jakavan neljän pelaajan ryhmän.

”Vuoden ensimmäinen kierros on aina hieman hermostuttava. Lämmittelin hyvin, mutta kesti hetken saada päälle hyvä fiilis ja itseluottamus. Pelasin hyvin, mutta on sanottava, että myös jätin kentälle turhia lyöntejä. Puttasin esimerkiksi kolmesti parilla griinillä”, Pettersen analysoi.

LPGA:n ja LET:n yhteiskilpailu päättyy sunnuntaina. Palkintorahaa kisassa jaetaan 1,2 miljoonaa dollaria.

Sami Sarpakunnas

12.2. kello 12.17
Norjan Suzann Pettersen on valmistautunut kauden avauskisaansa television ääressä.

LET:n ja LPGA:n parhaimmisto ottaa toisistaan mittaa torstaista alkaen Australian Melbournessa, jossa pelataan Women’s Australian Open. Kilpailu on LPGA:lla vasta kauden toinen ja LET:llä kolmas.

LPGA:n mittapuulla palkintorahoiltaan 1,2 miljoonan dollarin arvoinen kilpailu sijoittuu keskikastiin, mutta LET:llä se on kauden suurimpia. Mukana ei ole suomalaisia.

Kisan suurimmat ennakkosuosikit ovat Lydia Ko, kautensa avaava Norjan aSuzann Pettersen jaLPGA:n avauskilpailussa Bahamalla toiseksi sijoittunut Stacy Lewis. Kahdella viimeksi mainitulla on mahdollisuus ohittaa maailmanlistalla kärkinainen Inbee Park, joka jättää kisan väliin.

Pettersen joutuu harmikseen jättämään olympiakisojen seuraamisen vähemmälle, kun joutuu itse työmaalle.

”Olen valvonut läpeensä viimeiset neljä yötä, Norjalla kun menee melko kivasti”, talviurheilufaniksi norjalaiseen tapaan tunnustautuva Pettersen kertoo.

Vaikka Pettersen on kotimaassaan erittäin suosittu urheilija, siirtyvät menestyspaineet hänen harteiltaan nyt talvilajien edustajien harteille.

”Norjassa lapset syntyvät sukset jaloissaan, Skotlannissa lapset syntyvät golfmailat käsissään”, kuvailee 32-vuotias golftähti, joka kertoo myös tuntevansa henkilökohtaisesti suurimman osan Norjan olympiajoukkueen urheilijoista.

”Talviolympialaiset ovat Norjassa kansallinen ylpeydenaihe. Jos mokaamme siellä, kansa vaipuu kuukausien mittaiseen masennukseen”, hän jatkaa.

Pettersen aloittaa kilpailunsa Australiassa 00.05 torstaiaamuna Suomen aikaa, joten kierroksensa jälkeen hän ehtii hyvin seuraamaan maanmiestensä edesottamuksia Sotshissa.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)