27.7.–3.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Sisääntulossa näyttävästi kirinyt Välimäki kiilasi kärjen kantaan ET:n karsintafinaalissa

Sami Välimäki esitti vakuuttavaa golfia karsintafinaalin ensimmäisenä päivänä.

Muille suomalaisille jäi parannettavaa seuraavalle kierrokselle.

Sami Välimäki aloitti mainiosti Lumine Golf Clubilla Tarragonassa käynnistyneen Euroopan kiertueen karsintafinaalin. Välimäki pelasi kisan ensimmäisellä kierroksella tuloksen 67 (-5), millä hän jakaa perjantaina golfkeskuksen Hills-kentällä pelanneiden kovinta noteerausta.

Välimäen virheetön kierros sisälsi viisi birdieä. Nokialaisen kiri oli tyylikäs, sillä birdieistä neljä syntyi kentän takaysillä.

Samalla kentällä pelanneen Lauri Ruuskan 72 lyönnin kierros sisälsi kaksi birdieä ja kaksi bogia, ja hän jakaa 80. sijaa tilanteessa par.

Janne Kaske oli Lakes-kentän etuysillä hienoisissa vaikeuksissa. Päivän kaksi ensimmäistä bogia tulivat heti alussa ja hän oli kierrostaan kahdeksan reiän jälkeen jo kolme yli.

Jatkossa peli oli ryhdikästä, eikä Kaskelle kirjattu enää paria heikompia reikätuloksia. 10. ja 17. reiän birdiet muokkasivat lopulta päivän tulokseksi 72 (+1) lyöntiä, millä hän jakaa 106. sijaa.

Hills-kentältä liikkeelle lähteneen Juuso Kahloksen päivään sisältyi paljon tapahtumia, sillä vain kolmasosa kierrostuloksista oli pareja. Kortin yleisin merkintä oli bogey, joita hänelle kirjattiin peräti seitsemän.

Viisi birdieä pitivät kuitenkin tuloksen (74/+2) siedettävänä, ja Kahlos lähtee kohentelemaan asemiaan lauantaina jaetulta 123. sijalta.

Avauspäivän kovimmasta tuloksesta vastasi Lakes-kentällä pelannut USA:n John Catlin. Hän käytti kierrokseensa 65 (-6) lyöntiä.

Tuloslistan toisessa päässä, pelinsä kanssa vuosikaudet tuskailleen nelinkertaisen ET-voittajan Matteo Manasseron tuska ei ota helpottaakseen. 26-vuotias italialainen löi Hills-kentällä tuloksen 78 (+6), millä hän on kisassa toiseksi viimeisenä.

Euroopan kiertueen kortti heltiää kuusipäiväisen karsintakisan päätteeksi 25 parhaalle ja samaan tulokseen yltäneille pelaajille.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje