Sinnikkäästi punnertanut Roope Kakko jatkokierroksille Challenge Tourilla - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Sinnikkäästi punnertanut Roope Kakko jatkokierroksille Challenge Tourilla

Roope Kakko hankki pelituntuman kannalta tärkeän jatkopaikan kauden toisessa kilpailussaan. Kuva: Getty Images

Hyvin palloa lyöneellä Kakolla oli jo usko mennä putteihin, kunnes 12. reiällä kolahti.

Roope Kakko pelasi tuloksen 70 Etelä-Afrikan Durbanissa meneillään olevan Challenge Tourin kilpailun toisena päivänä. Hän on turnauksen puolivälissä kokonaistilanteessa -4, ja eteni lyönnin turvin jatkokierroksille.

Kahden kentän kisassa Durban Country Clubilla perjantaina pelannut Kakko teki kierroksellaan eaglen, kaksi birdieä ja kaksi bogia. Hyvin palloa lyönyt espoolainen kertoi jo uskonsa olleen koetuksella, kun putit eivät tahtoneet millään upota lähietäisyyden ulkopuolelta.

”Taisi mennä 31 reikää ennen kuin sain ensimmäisen onnistumisen griineillä – 12 metrinen ilkka (eagle) kolahti kassiin. Sitä ennen ei ollut 1,5 metriä kauempaa uponnut. Henkisesti rupesi käymään jo aika raskaaksi, mutta onneksi punnersin sinnikkäästi ja sain palkinnon. Oma peli on lyömisen osalta ollut hienosti hallussa.”

Sijaa 45 jakava Kakko on kilpailun kärjessä omilla teillään olevaa isäntämaan JC Ritchietä 14 lyöntiä perässä. Top 10:een matkaa on neljä lyöntiä.

”Eka fiilis oli, että kovaa painaa kärkimies. En ole kyllä moista tykitystä ennen nähnyt”, Kakko hämmästeli johdossa olevan, viime viikon kilpailun voittaneen Ritchien hurjaa menoa.

Paikallinen ruoho tuottaa melkoisesti päänvaivaa.

Ritchien rymistely on ollut häikäisevää: hänen kahden päivän tilastonsa käsittää hole in onen, kolme eaglea ja kymmenen birdieä. Bogeilta toistaiseksi välttynyt Ritchie juhli torstaina tullutta holariaan ja kenttäennätystä (61) osuvasti 28-vuotissyntymäpäivänään.

”JC veti viime vuonnakin aika vahvasti kotona, Euroopassa oli vähän rauhallisempaa.”

Kapkaupungissa pelatussa kauden avauskilpailussaan karsiutunut Kakko oli hyvillään saadessaan neljä kilpailukierrosta alle ennen seuraavaa koitosta. Vielä riittää tottumista sikäläisiin kenttäolosuhteisiin, ja oma pelaaminenkaan ei ole vielä kokonaisvaltaisesti hallussa.

”Paikallinen ruoho tuottaa melkoisesti päänvaivaa. Kiva lyödä väylältä, mutta kyllä on ollut vaikeaa linjojen ja chippien kanssa. Ei ole vielä löytynyt tunnetta griinien ympärillä. Nyt pääsee kuitenkin kaksi päivää peräkkäin samoille pinnoille, mikä varmasti myös helpottaa omaa tekemistä.”

Jonsson Workwear Openin toisena kisakenttänä toimii Mount Edgecombe Country Club. Viikonlopun kierrokset pelataan Durban Country Clubilla.

Kärjessä Ritchiellä on kuuden lyönnin etumatka toiseen eteläafrikkalaiseen, Jbe Krugeriin (-12). Ruotsin Adam Blomme ja Belgian Christopher Mivis (-11) jakavat kolmatta sijaa.

Kakko pelaa lauantaina kauden 2022 ensimmäisen kilpailun, Dimension Data Pro-Amin voittaneen Saksan Alexander Knappen sekä Ruotsin Mikael Lindbergin kanssa. Kolmikko aloittaa kierroksensa kello 7.40.

Kilpailussa ei ole mukana muita suomalaisia.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje