Simpson luottaa Tesoriin - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Simpson luottaa Tesoriin

Bubba Watson. Paul Tesori sekä Webb Simpson tekivät onnistunutta ryhmätyötä Presidents Cupissa © Getty Images

HawaijinPGA Tourin kauden ensimmäinen täyden fieldin kisa pelataan viikonloppuna Honolulussa Waialae Country Clubilla. Mukana on joukko supertähtiä kuten Steve Stricker, Webb Simpson, Zach Johnson K.J.Choi ja Keegan Bradley. Voittoaan on puolustamassa Mark Wilson, joka ylsi kauden 2011 alkuvaiheilla kahteen ykköstilaan.

Oma lukunsa ovat PGA Tourilla ensiaskeita ottavat karsintojen sekä Nationwiden kautta mukaan päässeet tulokkaat. Takavuosina Michelle Wie sai kovasti huomiota mukanaolollaan. Ruotsin golfin kaikkien aikojen suurimpiin kuuluva tähti, viidesti PGA Tourilla voittanut Jesper Parnevik on hänkin rivissä. Moninaiset loukkaantumiset, sekä draivi-ja puttiongelmat ovat pitäneet hänet pitkään poissa otsikoista.

Hawaijin oma pikkujättiläinen, vain 155- senttiä pitkä Tadd Fujikawa on jo viidettä kertaa mukana. Yleisön sytyttäjä sai villin kortin, maanantaikarsinnassa hän jäi lyönnin päähän rajasta, mutta järjestäjillä oli pelisilmää ottaa ilopilleri mukaan.

Fujikawa hämmästytti golfmaailmaa ja sytytti yleisön vuoden 2009 kisassa. Hän selvitti niukasti cutin, mutta pisti tuulemaan kolmannella kierroksella saaden tuloksekseen 62. Tämä nosti hänet kärkiryhmään, sunnuntain 73 lyöntiä toi lopulliseksi sijoitukseksi 32:s. Fujikawa on pelannut minitoureja joilta on myös ykköstiloja. Japanilais-amerikkalaisen teinitähden isä tuomittiin pari vuotta sitten huumekaupasta ja hallussapidosta kymmeneksi vuodeksi vankeuteen.

Simpson jatkaa nousuaan?

Webb Simpson nousi lähes täydellisestä tuntemattomuudesta vuoden komeetaksi 2011. Luke Donaldin birdiesarja viimeisessä kisassa pudotti 26-vuotiaan pohjois-carolinalaisen rahalistan kakkoseksi. World Rankingilla Simpson kipusi uskomattomasti seitsemänneksi.

Ennen Hawaiin kisan alkua Simpson muistutti, jälleen kerran reilun vuoden kanssaan työskennelleen caddie Paul Tesorin merkityksestä kehitykselleen. Tesori on toiminut aiemmin mm. Vijay Singhin ja Sean O´Hairin apuna.

”Hän on tuonut varsinkin kentälle pelistrategiaan ja tilanteiden käsittelyyn aivan uuden ilmeen. Paul osaa lukea peliä ja pelaajaa. Hän on oppinut havainnoimaan tunnetilojani ja kaivamaan minusta parhaat puolet esiin. Ilman häntä en olisi millään muotoa kyennyt viimevuotisiin saavutuksiini”, Simpson ylisti mailapoikaansa.

BubbaOdotukset Simpsonin kohdalla ovat todella korkealla. Edellisvuoden voittajien kisassa hän oli kolmas, vaikka pallo ei lentänyt alkukierroksilla draiverilla lainkaan odotetusti. Pelikaverit löivät jopa spoonilla pidemmälle kuin Simpson isoimmalla aseellaan.

”Lopulta huomasimme, että mailan lavassa oli murtuma joka vaikutti näin oleellisesti pallon lentoon. Onneksi minulla oli mukanani vastaavanlainen varamaila”, Simpson kertoi.

Viimevuotisessa Sony Openissa hän oli 46:s. Kaudella 2010 Simpson ei pelannut yhtään majoria, viimevuonna hän pääsi mukaan kolmeen viimeiseen. Huhtikuun alussa Webb Simpson tavoittelee vihreää takkia Mastersissa. Jos alkukausi menee hyvin, hänet voidaan listata suosikkien joukkoon. Paul Tesori osaa varmasti Singhin ja O´Hairin kanssa Augusta Nationalia opiskeltuaan antaa nuotit isännälleen.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje