Shane Lowry loisti ja petasi itselleen mahdollisuuden juhlia voittoa kotiyleisön edessä sunnuntaina - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Shane Lowry loisti ja petasi itselleen mahdollisuuden juhlia voittoa kotiyleisön edessä sunnuntaina

Shane Lowry tekee takuulla kaikkensa pitääkseen vuoden 2016 U.S. Openin viimeisen kierroksen muistot poissa mielestään. Lowry johti tuolloin kisaa kolmen kierroksen jälkeen neljällä lyönnillä, mutta seikkaili sunnuntaina kentällä 76 lyönnin arvoisesti ja hyytyi jakamaan toista sijaa Dustin Johnsonin juhliessa.

Huomenna Lowryllä (-16) on elämänsä mahdollisuus ottaa uransa ensimmäinen major-voitto kotisaarellaan irlantilaisyleisön iloksi.

Lowry, 32, johtaa kilpailua kolmen kierroksen jälkeen neljällä lyönnillä ennen Englannin Tommy Fleetwoodia (-12). Hän teki päivän aikana peräti kahdeksan birdieä, ja mikä ällistyttävintä, ei suostunut taipumaan bogiin kertaakaan. Kierrostulos 63 on Royal Portrushin kenttäennätys ja vain lyönnin heikompi kuin Branden Gracen kaikkien aikojen alhaisin kierrostulos majoreissa.

Tekeminen oli varmaa läpi linjan, mutta etenkin viheriöllä Lowry oli paikoitellen ällistyttävän hyvä. Lähes yhtä komeaa katseltavaa oli miehen avaus- ja varsinkin rautapeli. Vaikka pallo muutaman kerran karkasikin ulos väylältä, oli avaaminen pääsääntöisesti takuuvarmaa matalaa fadea. Pienet hankaluudet avaustensa jälkeen Lowry kuittasi mahtavilla rautalyönneillä. Hän osui lähestymisillään yhtä vaille kaikkiin viheriöihin.

Lowry aloitti birdiejuhlansa jo kolmannella reiällä. Sen jälkeen birkkuja syntyi tasaisesti. Viimeisen neljän reiän aikana Lowry tiputti kolme birkkua.

Tommy Fleetwood on iskuetäisyydellä ja taistelee voitosta sunnuntaina, jos paineet käyvät Lowrylle liian suuriksi. Getty Images.

Lähes yhtä vahvaa oli Tommy Fleetwoodin tekeminen. ”Takatukka” pelasi kierroksensa viisi alle ja ilman bogeja. Hieman paremmalla tuurilla Fleetwood voisi olla muutaman lyönnin lähempänä Lowrya.

Kahden kierroksen jälkeen kärkikamppailussa mukana olleet J.B. Holmes ja Lee Westwood eivät pystyneet vastaamaan lauantaina haasteeseen.

J.B. Holmesin olemus alkoi kangistua kierroksen puolivälin jälkeen: lyöntirutiinit venyivät ja epävarmuus alkoi silminnähden vallata alaa yhdysvaltalaisen mielenmaisemassa. Kierrostulos 69 (-2) tiputti lopulta hänet kolmannelle sijalle kuusi lyöntiä Lowrysta jääneenä (-10).

Neljännen sijan jakavat Brooks Koepka ja Justin Rose tuloksella -9. Molemmat pelasivat vahvan kierroksen, mutta pari bogia tuloskortissa tylsyttivät kierroksesta parhaan terän.

Westwood tippui kelkasta päivän mittaan, kun lyöminen ei vastannut Lowryn ja Fleetwoodin tasoa. Konkarin fyysinen olemus jäykistyi jälleen liian usein viheriöllä, eikä putteri palvellut ”Westyn” major-metsästystä lauantaina.

Westwood jakaa kuudetta sijaa Rickie Fowlerin kanssa tuloksella -9. Fowler ei paljon kuvissa näkynyt. Majoreissa useimmiten vahvasti esiintyvä, mutta yhä ensimmäistä arvokisavoittoaan jahtaava jenkki painoi kierroksensa viisi lyöntiä pakkaselle.

Päivän toiseksi parhaan tuloksen, 65 (-6), teki Danny Willett. Hän nousi jakamaan kahdeksatta sijaa yhdessä Jon Rahmin, Tony Finaun ja Jordan Spiethin kanssa tuloksella -7. Eroa Lowryyn on kuitenkin jo niin paljon, että jos ihmeitä ei tapahdu, ei niin pitkältä takamatkalta enää voittokamppailuun nousta.

Mikko Korhonen jakaa kilpailussa sijaa 36 tuloksella -1.

Lue seuraavaksi: Mikko Korhonen jatkoi tasaista menoa The Openin kolmannella kierroksella

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje