Shane Lowry: ”Epäilin vielä sunnuntaiaamuna, olenko tarpeeksi hyvä voittamaan majorin” - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Shane Lowry: ”Epäilin vielä sunnuntaiaamuna, olenko tarpeeksi hyvä voittamaan majorin”

Helpottuneisuus ja ilo paistoi Shane Lowryn kasvoilla sunnuntaina. Major-kilpailun voitto selkiyttää merkittävästi huippupelaajan tulevaisuuden näkymiä ja suunnitelmia. Kuva: Getty Images

Valmentajan kannustuspuhe pohjusti 28 Open-osallistumista sinetöineen Lowryn mestaruuden.

Vuosi sitten Shane Lowry lysähti tuoliinsa kehnosti sujuneen avauskierroksen jälkeen Carnoustiessa käydyssä Open Championshipissä.

”Itku tuli. Golf ei ollut sillä hetkellä ystäväni. Peli oli muuttunut stressaavaksi ja se koetteli minua. En edes tykännyt koko hommasta”, Lowry myönsi lehdistölle sunnuntaina voittamansa Openin jälkeen.

Vaikka hänen pelinsä oli ottanut isoja edistysaskelia ja asennekin muuttunut viimeisen vuoden sisällä, hiipi huolestuneisuus kilpailun aattona uudelleen esille Royal Portrushissa.

Lowry oli niin hermostunut, että svingivalmentaja Neil Manchipin oli pidettävä suojatilleen keskiviikkona kunnollinen kannustuspuhe Bushmills Inn -hotellissa.

”Viimeinen asia mitä haluat tehdä, on missata kilpailun cut-raja. Se oli päällimmäisenä mielessäni. Halusin ainakin pelata neljä päivää ja esittää peliä, mihin itse olisin tyytyväinen. Juttutuokio valmentajan kanssa rauhoitti mieltä.”

Ensimmäinen kierros (67) osoitti, että irlantilaisen peli on raiteillaan. Mutta vaikka Lowryllä oli kolmen kierroksen jälkeen neljän lyönnin johto, jokin askarrutti edelleen. Hän johti vuoden 2016 U.S. Openia samanlaisella marginaalilla, ja suli viimeisenä päivänä tuloksen 76 myötä jaetulle kakkostilalle.

”Epäilin vielä sunnuntaiaamuna, olenko tarpeeksi hyvä voittamaan majorin. Tajusin sitten, että minulla on rahkeet pitää paketti neljä päivää koossa. Lähdin matkaan ja pistin lopulta parastani.”

Helpottunut mestari viihtyi Royal Portrushin klubitalon suojissa iltayhdeksään, muutaman katsojan odoteltua vielä suosikkiaan pihalla. Lähipiiriin kuuluneen henkilön mukaan Lowry joukkoineen otti suunnan kolmen tunnin ajomatkan päässä olevaan Dubliniin, missä juhlien oli määrä jatkua.

Tiedossa 28 varmaa osallistumista Openiin

Lowry kuittasi reilun 1,7 miljoonan euron rahapalkinnon ohella Portrushissa paljon muutakin hyödyllistä. Openin voittajana hänellä on automaattinen paikka kauden viimeiseen major-kilpailuun, kunnes täyttää 60 vuotta.

Muita etuja ovat muun muassa kymmenen vuoden pelioikeus Euroopan kiertueelle ja viiden vuoden kortti PGA Tourille. Lowry saa myös piirtää kilpailukalenterissaan merkinnät Masters Tournamentin, PGA Championshipin, U.S. Openin ja Players Championshipin kohdalle aina vuoteen 2024 saakka.

Ylivoimaisesta voitostaan huolimatta Lowryllä riittää paljon töitä noustakseen hyvän ystävänsä Padraig Harringtonin kipparoimaan Euroopan joukkueeseen ensi vuoden Ryder Cupissa. Openista ei herunut Lowrylle ainuttakaan pistettä, sillä karsinta seuraavaan haasteotteluun käynnistyy vasta parin kuukauden kuluttua pelattavassa BMW PGA Championshipissä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje