Sergio Garcia vei Qatar Mastersin - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Sergio Garcia vei Qatar Mastersin

Mikko Ilonen teki ulosmenossa neljä birdietä, vaikka molemmille par-viitosille kirjattiin parit.Kuva Getty Images

<a href=Sergio Garcia on mainiossa iskussa. Uran ensimmäinen major-voitto antaa vielä odottaa itseään. Kuva: All Over Press" src="/wp-content/uploads/2014/01/13090108095193.jpg">

Sergio Garcia on mainiossa iskussa. Uran ensimmäinen major-voitto antaa vielä odottaa itseään. Kuva: All Over Press

Mikko Ilonen saavutti uransa neljännnen kakkostilan European Tourilla hävittyään kolmannella uusintareiällä Sergio Garcialle Doha Golf Clubilla Qatarissa. Kisa ratkesi 470 metrisellä par-viitosella, jossa Ilose avaus päätyi karheikkoon 220 metrin päähän lipusta. Toinen lyönti päätyi bunkkeriin, josta Ilonen nosti kolmeen metriin . Kun birdieputti meni ohi, kahdella lyönnillä viheriöllä ollut Garcia pääsi juhlimaan voittoa, joka oli hänelle uran 11. European Tourilla.

Garcian talvikausi on sujunut mainiosti, hän voitti vuoden viimeisen kisansa Thaimaassa. Qatarin ykköstila nostaa espanjalaisen takaisin maailmanlistan kärkikymmenikköön .

Ilonen kuittaa toisesta tilastaan 203.000 euroa ja nousee World Rankingiilla arviolta parikymmentä sijaa. Ennen kisaa hän oli 91.

Toinen sija kirvelee varmasti hetken. Ennakko-odotuksiin nähden tulos on loistava. Abu Dhabissa karsiutunut Ilonen joutui lähtemään kisan ilman isointa vaihdetta. Vasen lonkka on vaivannut jo viikkoja, Ilonen päätti lyödä hivenen normaalia rauhallisemmin ,” puoli mailaa isommalla” työvälineellä kaikki suorituksensa.

Ilonen nousi kierros kierrokselta (14-6-6-jaettu 1.) vaikka kahtena viimeisenä päivänä puttipeli ei ollutkaan kaikkein tehokkainta. Toinen sija harmittaa tavallista enemmän myös siksi, että voitto olisi varmistanut paikan World Tourin reikäpelimestaruuksiin. Nyt Ilosen mahdollisuudet lepäävät siinä, että hän menestyisi mainiosti myös Dubaissa.

Garcia oli viheriöillä tehokas hyvän kenttäpelinsäkin innoittamana. Hän upotti suorituksia jotka niin usein ovat jääneet reunoille. Varsinainen bonusbirdie tuli 14:lla, jossa spanjööri chippasi sisään.

Lauantaina Ilonen jätti birdiet tekemättä kolmella ensimmäisellä par-viitosella ( joilla Garcia teki neloset), viimeisellä hän onnistui tekemään urhean sandsave-birdien noin 35 metrin matkalta.

Sergio Garcia oli niskanpäällä ensimmäisellä uusintareiällä, jossa hän missasi reilun kahden metrin mittaisen voittoputin. Mikko Ilosella oli puolestaan toisella reiällä kuusimetrinen voittoputti, joka taipui alapuolelta ohi..

Garcia on ollut huipulla jo vuodesta 1999, jolloin hän pelasi 19-vuotiaana Ryder Cupissa. Parhaimmillaan Garcia oli maailmanlistan kakkonen. Uusinta oli hänelle ET:lla seitsemäs, voitto näissä kolmas. Katkerin tappio tuli Openissa Carnoustiessa, jolloin voiton vei Padraig Harrington.

Mikko Ilonen nousi edellään olleiden viiden pelaajan ohitse yhteistulokseen 14 alle pelattuaan yhdeksän reikää Doha Golf Clubilla.

<a href=Sergio Garcia on edennyt päätöspäivänä kohden kärkeä junan tavoin Kuva: All Over Press" src="/wp-content/uploads/2014/01/13090207344863.jpg">

Sergio Garcia on edennyt päätöspäivänä kohden kärkeä junan tavoin Kuva: All Over Press

Ilonen teki birdiet reiíllä kaksi, neljä, viisi ja kahdeksan. Ilosen kanssa samassa tuloksessa kävi Rafa Cabrael-Bello, joka pelaa viimeisessä parissa. Hänen tehtyään bogeyn kahdeksannella Ilosen rinnalle nousi Sergio Garcia (-14). joka pelaa Ilosen edellä.

Lonkkavaivoista kärsinyt Ilonen ei ole päätöspäivänä onnistunut tekemään birdietä kolmella pelaamallaan par-viitosella. Garcia on pelanut samat väylät kolme alle….

Garcia missasi viheriöt sekä 13:lla että 14:lla. Jälkimmäisellä hän oli karheikossa avauksensa jälkeen, taitava lyönti toi pallon viheriön ulkopuolelle 15 metrin päähän josta espanjalainen upotti tehden birdien.

Kolmas espanjalainen joka kilpailee voitosta on Alejandro Canizares. Hän nousi samaan tulokseen 14 alle ennen kolmea viimeistä reikää, mutta teki bogeyn 17:lla ja on Garcian 14:n birdien jälkeen kaksi lyöntiä kärjestä. Viimeisellä Canizares teki birdien, mutta tulos 14 tuskin riittää voittoon..

Ilonen pelasi itselleen hyvän neljämetrisen birdiepaikan 11:lla, mutta hän missasi puttinsa. 12:lla Ilosen lähestyminen keskeltä väylää meni helpon oloiseen paikkaan karheikkoon 10 metriä lipusta. Taitavan noston jälkeen hän teki varman parin…

13:lla ( par-3) Ilosen avaus jäi noin 15 metriä lyhyeksi. Ensimmäinen putti meni lähes kolme metriä pitkäksi. Ilonen missasi paluuputin ja putosi hetkessä jaetulle kolmannelle tilalle.

14:lla Ilosen avaus oli taas keskellä väylää, josta hän naulasi lähestymisensä kahteen metriin ja upotti birdieputtinsa. Fight is on….

15:lla Ilonen löi mestarillisen toisen lyönnin pitkältä matkalta karheikosta kahdeksaan metrin tehden varman parin. Garcian ollessa 17:lla keskellä viheriötä avauksellaan ( par-3) Ilonen tarvitsisi kolmelta viimeiseltä kaksi birdietä pitääkseen mahdollisuutensa hengissä…

Garcian ensimmäinen putti meni pitkäksi, paluuputtiin jäi matkaa yli kaksi metriä.. Putti meni kuitenkin sisään, Garcia on pitänyt mainiosti kutinsa viheriöillä, joilla hän on niin monen kisan voiton menettänyt.

Ilosen birdien jälkeen eroa on vain yksi lyönti. Ero säilyi samana Ilosen tehtyä parin 17:lla ja Garcian missattua 1,5 metrisen birdiputin 18:lla.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)