15.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][13]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Senior PGA Championship Montyn heiniä

Colin Montgomerie puolusti onnistuneesti Senior PGA:n voittoa. Kuva: Getty Images

Colin Montgomerie (-8) otti sunnuntaina uransa kolmannen yli 50-vuotiaiden major-voiton Indianassa käydyssä Senior PGA Championshipissä. Hän päihitti kakkoseksi tulleen Esteban Toledon neljällä lyönnillä. Kisakenttä French Lick osoittautui odotetun haastavaksi, sillä vain viiden pelaajan lopputulos alitti parin.

”Ei ollut helppoa lähteä takaa-ajettavana päätöskierroksella. Mahdolliset virheet väijyivät jokaisella reiällä. Mentaalisesti uuvuttava päivä, en pystynyt pelaamaan ollenkaan rennosti”, Montgomerie sanoi.

Skotlantilainen tienasi voitollaan 495 000 dollaria. Hän on ensimmäinen pelaaja sitten Hale Irwinin, joka on pystynyt puolustamaan onnistuneesti Senior PGA:n voittoa. Irwin voitti kisan kolmesti peräkkäin vuosina 1996-1998.

Montgomerien kaikki kolme ikäluokan voittoa ovat tulleet major-turnauksissa. Hän oli paras myös vuoden 2013 Senior U.S. Openissa.

Euroopan kiertueella peräti 31 voittoa ja kahdeksan rahalistan ykköstilaa haalinut Montgomerie ei ole koskaan saavuttanut tavallista major-voittoa. Kakkostiloja hänellä on viisi.

Woody Austin (-3) sijoittui Indianassa kolmanneksi. Montgomerien kanssa finaalikierroksella pelannut Bernhard Langer (par) jätettiin kuudenneksi.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje