26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Senden iski loppusuoralla

John Senden nousi FedExCupin pisteissä sijalle 14. Hän varmisti voitollaan myös pääsyn kauden ensimmäiseen major-turnaukseen. Kuva: © Getty Images

John Senden ratkaisi Valspar Championshipin edukseen kolmen viimeisen reiän vahvalla esityksellä. Hän oli 15. reiän jälkeen tasoissa kahden muun pelaajan kanssa, mutta teki Snake Pit’iksi kutsutulla kenttäosuudella voittoon oikeuttaneet täsmäiskut.

Chipattuaan pallonsa sisään 16. reiällä, Senden upotti seuraavalla kuusimetrisen birdieputin. Kahden lyönnin johtoon siirtynyt australialainen ei antanut 18:lla uusintaan kärkkyneelle KevinNa’lle tilaisuutta vierittäessään 12-metrisen puttinsa aivan reiän viereen.

Sendenin lopputulos Palm Harborissa pelatussa turnauksessa oli 277 (-8) lyöntiä.

”En ole avannut puhelintani, sillä siellä on varmasti 4000 viestiä”, hetkeä aikaisemmin painavan palkintopokaalin ilman nostanut voittaja sanoi. ”Tämä tuntuu hyvältä seitsemän vuoden jälkeen.”

Sendenin edellinen ja ensimmäinen voitto (John Deere Classic) PGA Tourilla tuli vuonna 2006. Kyseinen kausi on hänen toistaiseksi parhaansa, sillä hän voitti vielä loppuvuodesta Australian Openin Royal Sydneyllä. Seuraavaa voittoaan Senden sai odottaa pidempään kuin kukaan uskalsi arvata.

Voitollaan 42-vuotias Senden varmisti kolmannen peräkkäisen osallistumisensa huhtikuussa pelattavaan major-turnaukseen, Mastersiin. Senden oli vielä Tampan kisan puolivälissä kaukana kärjestä, mutta hieno 64 lyönnin kierros lauantaina nosti hänet mukaan taisteluun.

”Ainoa haasteeni oli pysyä hetkessä. Tiesin että tekniikka tulee kestämään.”

Kevin Na’n olisi pitänyt upottaa viimeisellä pitkä birdieputti noustakseen Sendenin kanssa tasoihin, mutta yritys jäi korkeintaan keskinkertaiseksi.

”Laskeskelin, että minulla olisi par-tuloksella (71) mahdollisuudet voittaa”, Na sanoi.

Hän ei pystynyt kumpaankaan. Tosin kakkostila on hänen paras sijoituksensa sitten voittamansa vuoden 2011 Las Vegasin turnauksen.

Scott Langley (-5) oli kolmas. Hän oli kahdeksatta sijaa jakaneen David Hearnin ohella ainoa pelaaja, joka pelasi Innisbrookin kentällä kaikki kierroksensa vähintään parissa.

Kolme kierrosta kärjessä keikkunut Robert Garrigus menetti otteensa finaalikierroksen ulosmenossa. Hän pelasi reiät 3-6 yhteensä viisi yli, joka oli tasaisessa kilpailussa liikaa. Garrigusilla on ollut neljästi vähintään jaettu paalupaikka 54 reiän jälkeen. Hän ei ole voittanut näistä turnauksista yhtäkään.

Garrigus (-4) jakoi sunnuntaina neljättä sijaa Will MacKenzien ja Luke Donaldin kanssa.

Lähde: AP

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje