[6][5]
Kilpagolf - Ladies European Tour

Seitsemänneksi venyneelle Tiia Koivistolle uran kovin sijoitus LET-kiertueella

Tiia Koivisto pelasi vahvan turnauksen Espanjassa. Kuva: Tristan Jones/LET

Koivisto otti top 10 -sijoituksen myös Sotogranden turnauksen joukkuekilpailussa.

Tiia Koivisto ylsi uransa komeimpaan LET-sijoitukseen viikonvaihteessa Espanjassa La Reserva Club de Sotogranden kentällä käydyssä turnauksessa. Hän päätyi varsinaisesti joukkuekilpailuna pelatun kisan henkilökohtaisissa tuloksissa seitsemänneksi ottaen ensimmäisen top 10 -sijoituksensa pääkiertueella.

Kierrostulokset 69–69–75 pelannut Koivisto (-3) jäi yksilökisan voiton vieneestä Yhdysvaltain Alison Leestä 12 lyönnin päähän.

Joukkueensa kapteenina Aramco Team Series Sotogrande -kilpailussa toiminut mäntsäläläinen luotsasi ryhmänsä joukkueturnauksessa niin ikään seitsemännelle tilalle. Team (Sarah) Schober jakoi saman sijan tuloksella -30.

Kapteenit nimittivät joukkueeseen yhden pelaajan ja yksi ammattilainen valikoitui ryhmään arvonnan perusteella. Joukkueen neljäs jäsen oli pro am -henkisessä kilpailussa amatöörigolfari.

Kipparin lisäksi Team Koiviston muut ammattilaiset olivat USA:n Mo Martin ja Espanjan Mireia Prat. Joukkue hävisi kisan uusintaan lähteneille Team (Asleigh) Buhaille ja Team (Linnea) Strömille viidellä lyönnillä.

Playoffissa Asleigh Buhain joukkue veti pidemmän korren ensimmäisellä uusintareiällä. Joukkueessa pelasivat myös Stacy Lee Bregman, Hayley Davis sekä amatööri Ignacio Morillo.

Viime vuonna ensimmäisen LET Access Series -turnauksensa voittanut Koivisto kuittasi joukkue- ja henkilökohtaisessa kilpailussa yhteensä vajaan 12 000 euron tienestit, ja nousi Ladies European Tourin rankingissa 34:nneksi.

Kilpailua ensimmäisen päivän jälkeen johtaneen Ursula Wikströmin joukkue (-28) ei onnistunut kahdella jälkimmäisellä kierroksella, ja putosi jaetulle 12. sijalle.

LET:n Race to Costa del Sol -kokonaiskilpailun kärjessä jatkaa Thaimaan Atthaya Thitikul. Australian Stephanie Kyriacou ja Sanna Nuutinen ovat seuraavina.