28.7.–4.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][7]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Seitsemän suomalaista mukana Itävallan ET-kilpailussa – Pulkkanen: ”Tuntuu kuin alkaisi uusi kausi”

Tapio Pulkkasen kannalta tauko tuli sopivaan paikkaan. "On ollut hyvä hypätä ulos 'tour-kuplasta'", hän sanoi. Kuva: Getty Images

Neljän kuukauden pituinen tauko päättyy torstaina alkavassa Austrian Openissa.

Kilpagolfin ystävien pitkä odotus on päättymässä, kun European Tourin kausi jatkuu torstaina neljän kuukauden tauon jälkeen lähellä Wieniä pelattavalla Austrian Openilla. Suomalaisista tähän ET:n ja Challenge Tourin yhteiskilpailuun osallistuvat Antti Ahokas, Roope Kakko, Janne Kaske, Kim Koivu, Oliver Lindell, Tapio Pulkkanen ja Sami Välimäki.

European Tourin kausi pysähtyi kuin seinään maaliskuun alussa pelatun Qatarin turnauksen jälkeen. Kisa toisensa jälkeen peruuntui tai siirtyi koronapandemian vuoksi, ja pelien jatkumisen ajankohta pysyi kesään saakka hämärän peitossa.

Kisaruljanssin piti alkuperäisen tiedon mukaan käynnistyä heinäkuun lopulla, kunnes kiertue tiedotti kahdesta peräkkäisinä viikkoina Itävallassa pelattavasta ET:n ja CT:n yhteisturnauksesta.

European Tourilla on pelattu tällä kaudella yhdeksän kilpailua, joista seitsemän vuoden 2020 puolella. Kauden iloisimmasta uutisesta on vastannut helmi-maaliskuun vaihteessa ensimmäisen ET-voittonsa Omanissa saavuttanut Sami Välimäki. Hän päihitti jännittävän turnauksen uusinnassa Etelä-Afrikan Brandon Stonen, ja ansaitsi reilun 265 000 euron palkintosumman ohella kauden 2021 loppuun kestävän pelioikeuden pääkiertueella.

Pelaajilla oli poikkeuksellisen kevään ja alkukesän aikana mahdollisuus tehdä erilaisia lajin ulkopuolisia asioita, mitä normaali kiivastahtinen kilpailukausi ei yleensä salli. Välimäki vietti paljon aikaa kotioloissa.

”Oli kyllä mukava olla kotosalla, ja nauttia siitä. Nyt on virtaa pelata”, Miguel Angel Jimenezistä seuraa kilpailun kahdelle ensimmäiselle kierrokselle saava Välimäki sanoi.

Tauko on tuonut rauhallisen mielentilan.

Kilpapelaajat ovat kiitelleet pitkän tauon suomaa tilaisuutta harjoitella laadukkaasti, ja myös vähän toisenlaisella tavalla uusia vivahteita etsien. Fyysiseen treenaamiseen enemmänkin huomiota kiinnittänyt Välimäki kertoi lyöntinsä ”menneen eteenpäin”.

”Täytyy vain virittää se vielä pelikuntoon.”

Race to Dubai -listalla sijalla 13 olevalle Välimäelle kisakenttä on entuudestaan tuttu pelattuaan Diamond Country Clubilla joitakin vuosia sitten poikien EM-kilpailuissa.

”Järjestelyt ovat täällä vähän erikoisemmat kuin aikaisemmin, mutta varmasti saadaan hyvä kilpailu”, seitsemän turnausta ET:llä pelannut Välimäki totesi.

Omanin turnauksen voittaja Sami Välimäki pelaa peräkkäisinä viikkoina Itävallassa. Kuva: Getty Images

Alkuvuodesta alavireisesti pelannut Tapio Pulkkanen kertoi tauon tulleen omalta kannaltaan sopivaan paikkaan.

”Olin pelin kanssa vähän hukassa silloin. Nyt tuntuu kuin alkaisi uusi kausi, ja olen saanut rauhassa treenata Suomessa melko hyvissä keleissä ja oloissa. Tauko on tuonut rauhallisen mielentilan. On ollut hyvä hypätä ulos ”tour-kuplasta” ja mietiskellä omaa suhtautumista peliin ja omiin tavoitteisiin.”

Pulkkanen oli samaisella Diamond Country Clubin kentällä kaksi vuotta sitten käydyssä kilpailussa kärjen tuntumassa, mutta Mikko Korhosen voittama Shot Clock Masters ei sujunut häneltä loppuun saakka parhaalla tavalla.

”Kenttä on haastava ja vaatii hyvää tiiltä griinille työskentelyä. Pelissä on ollut viimeisinä viikkoina hyviä kehitysaskelia, joten hyvin fiiliksin lähden kisaamaan”, hän sanoi.

Muista suomalaisista ET-pelaajista, Korhonen ja Kalle Samooja jatkavat kauttaan kahden viikon kuluttua ohjelmassa olevassa British Masters -kilpailussa. Jo ensi viikon keskiviikkona käynnistyvässä Euram Bank Openissa nelikosta mukana on ainoastaan Välimäki.

Korhonen on turnauksen edellinen voittaja, sillä kaudella 2019 ei kilpailua Diamond Country Clubilla pelattu.

Challenge Tourilla on pelattu tänä vuonna kolme tammi-helmikuussa Etelä-Afrikassa käytyä turnausta, joten kisa on haastajakiertueella ensimmäinen lähes viiteen kuukauteen. Kaikki suomalaiset, joilla on vähintään kategoria 15, saivat paikan tämän ja ensi viikon turnauksiin.

Suomalaiset eivät onnistuneet talvella Etelä-Afrikassa, sillä vain Oliver Lindell (56:s) pääsi jatkoon kauden avausturnauksessa. Nyt koko joukolla on loistava tilaisuus kiilata jalkaa Euroopan kiertueen oven väliin menestymällä Itävallassa.

Suurin osa ET-pelaajista on kääntänyt katseensa heinä-elokuussa Isossa-Britanniassa käytäviin turnauksiin, joten palkintoarvoltaan 500 000 euron Austrian Openin osallistujalista on vahvasti CT-väritteinen. Nimekkäimpiä pelaajia kilpailussa ovat muun muassa Joost Luiten, Nicolas Colsaerts, Adri Arnaus, Thomas Detry, Renato Paratore sekä Miguel Angel Jimenez.

PGA Tourilta tutun käytännön mukaisesti kaikki pelaajat, caddiet, kiertueiden edustajat ja muut paikan päällä olevat henkilöt käyvät turnauksen alla koronavirustestissä, jonka tulokset selviävät kahden tunnin kuluessa.

Suomalaisten lähtöajat 1. kierroksella (Suomen aikaa):

9.20: Thomas Detry BEL-Sami Välimäki-Miguel Angel Jimenez ESP
10.55: Jens Fahrbring SWE-Oliver Lindell-Allen John GER
11.15: Damien Perrier FRA-Antti Ahokas-Scott Vincent ZIM
12.30: Robin Petersson SWE-Roope Kakko-Todd Clements ENG
13.10: Jonathan Thomson ENG-Christofer Blomstrand SWE-Janne Kaske
13.40: Eduardo De La Riva ESP-Adri Arnaus ESP-Tapio Pulkkanen
13.50: Joost Luiten NED-Anton Karlsson SWE-Kim Koivu

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje