18.–26.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Seitsemän birdieä tykittänyt Samooja kolme lyöntiä kärjestä

Kalle Samooja rakensi 17. reiällä päivän viimeisen birdiensä. Kuva: Getty Images

Tapio Pulkkaselta vaaditaan perjantaina tukevasti kuutosella alkavaa tulosta edetäkseen viikonlopun kierroksille.

Kalle Samooja aloitti English Championshipin tuloksella 67 (-4), mikä oikeuttaa 18 reiän jälkeen jaettuun 34. sijaan. Eroa kärkeen on neljä lyöntiä ja kahdeksatta sijaa jakaviin tuplasti vähemmän.

Samooja teki Hanbury Manorin kentän etuysillä neljä birdieä, joista kolme tuli aivan kierroksen alussa. Hienon rintaman rikkoi vain viidennen reiän bogey.

Hän painoi lisää kaasua toisella kenttäpuoliskolla tehden peräkkäiset birdiet rei’illä 11 ja 12.  Tätä seurasi päivän toinen harhalaukaus tuplabogin muodossa, mutta loppu sujui tasapainoisesti birdiesaldon kartuttua vielä yhdellä onnistumisella.

”Taas on kisa potkaistu käyntiin varsin kelpo suorituksella. Kaksi palloa veteen vei tänään mahdollisuudet ihan huippukierrokseen”, Samooja kertoi tiedotteessa.

”Olin todella hyvin pelissä mukana koko päivän ja löin todella hyviä rautoja. Nuo kaksi harhalaukausta tulivatkin vähän puskista, mutta vähän vaikeista paikoista. Aikamoista birkku-ilottelua tämä näyttää olevan, joten kaasu pohjassa pitää mennä.”

Samoojan mukaan väyläosumat korostuvat kilpailussa.

”Kenttä on kuiva, joten on vaikea kontrolloida pallo tiiltä. Samoin kuivasta karheikosta kontrolli on hukassa, joten paikat pitää käyttää, kun osuu väylään.”

Tapio Pulkkanen avasi pelin kolmella peräkkäisellä birdiellä, mutta viidennen ja kuudennen reiän bogit hidastivat tahtia. Kierroksen puolivälissä tulleiden birdien ja bogin jälkeen peli oli seesteistä, kunnes hän kirjasi lopussa vielä yhden bogin ja päivän urakan päättäneen birdien.

”Tänään oli vähän heikkoa pallonlyöntiä, ja en oikein ollut tekopaikoilla hyvän alun jälkeen. Rangella oli hyvää duunia, joten huomiseen uudella sykkeellä”, Pulkkanen sanoi.

Pulkkanen jakaa 92. sijaa tuloksellaan 70. Eroa viimeisissä jatkopaikassa parhaillaan kiinni oleviin pelaajiin on kaksi lyöntiä.

Englannin Hertfordshiressä pelattavan turnauksen aloitti vahvimmin Cormac Sharvin (63). Kakkossijaa jakavat kuusi kilpailijaa ovat lyönnin päässä pohjoisirlantilaisesta. Tässä joukossa ovat muun muassa Thomas Detry ja konkari David Howell.

Pohjoismaalaisista top 10:een mahtuvat kahdeksatta sijaa jakavat Ruotsin Oscar Lengden sekä tanskalaiset Rasmus Højgaard ja Martin Simonsen. Heidän tuloksensa oli 65.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje