[11][17]
Kilpagolf - LPGA Tour

Sei Young Kim ensimmäiseen voittoonsa LPGA-kiertueella

Sei Young Kim on paha vastustaja uusinnoissa. Kuva: Getty Images

Kiertuetulokas Sei Young Kim otti sunnuntaina uransa avausvoiton LPGA Tourilla. Hän löi Bahamalla pelatun kisan uusinnassa Thaimaan Ariya Jutanugarnin sekä toisen korealaisen Sun Young Yoon. Kim ratkaisi pelin edukseen upottamalla ensimmäisellä jatkoreiällä 2,5-metrisen birdieputin.

”Olin superhermostunut ennen viimeistä puttia, mutta kaikki meni hyvin”, 22-vuotias Kim sanoi. ”Tämä on ehdottomasti unelmaa. Olen haaveillut tästä kymmenen vuotta.

Kolmikko Kim-Jutanugarn-Yoo päätyi 72 reiän kilpailussa tasatulokseen 278 (-14).

Viisi kertaa Korean Tourilla voittanut Kim sijoittui kuudenneksi LPGA Tourin karsinnoissa ja sai kortin kaudeksi 2015. Hän on ollut kotimaansa kiertueella mukana neljässä uusinnassa, ja lähtenyt kentältä joka kerta voittajana.

”Liityin LPGA:lle päästäkseni Korean olympiajoukkueeseen. Tämä on ensimmäinen askel sitä kohden, joten voitolla on suuri merkitys.”

Kim nousee naisten maailmanlistalla arviolta sijalle 23.

Brittany Lincicome (-13) oli Bahamas LPGA Classic –turnauksessa kolmas. Maailmanlistan ykkönen Lydia Ko ja Espanjan Azahara Munoz (-11) olivat seitsemättä sijaa jakaneiden joukossa.