26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Scottish Openin olosuhteet sopivat Mikko Korhoselle

Mikko Korhosen menestyshistoria Scottish Openissa ei ole mairitteleva. Kuva: Getty Images

Eteneekö Suomen ykköspelaaja vihdoinkin jatkokierroksille Skotlannin avoimissa?

Mikko Korhonen palaa torstaina viikon tauon jälkeen tositoimiin, kun ohjelmassa on Open Championshipin kenraaliturnaus Scottish Open. Kilpailua isännöi Edinburghin koillispuolella North Berwickissä sijaitseva Renaissance Club, joka on viime vuosikymmenen lopulla avattu kenttä.

Korhonen otti tiistain kevyessä sadesäässä tuntumaa kisa-areenaan kahden muun kilpailuun osallistuvan suomalaisen Tapio Pulkkasen ja Kalle Samoojan kanssa.

”Täällä on aika muodokkaat viheriöt ja kentällä on myös muutama puu, joten ei ihan perinteinen links”, hän kertoi.

Olosuhteet Renaissance Clubin kentällä ovat varsin kosteat, minkä vuoksi pinnat eivät ole erityisen nopeat. Tämä hieman karsii links-golfissa ilmenevää tyypillistä ominaisuutta rullittelua.

”Viheriöt ovat hitaat, mutta (kentän luonne) varmasti muuttuu, kun kuivuu vähän. Mennään kisa kerrallaan, tuntumaa linksiin ei ole hirveästi, joten tämän viikon olosuhteet ovat minulle hyvät”, kauden viimeisessä majorissa ensi viikolla pelaava Korhonen sanoi.

”Aika lailla normaalilla lyömisellä pärjää. Vielä ei ole liian kovaa ja nopeaa.”

Korhonen ei ole yleensä tuntenut oloaan kotoisaksi Britteinsaarten links-kentillä. Edellisen kerran hän osallistui Scottish Openiin kaksi vuotta sitten, jolloin tuloksena oli karsiutuminen Dundonald Linksillä. Saman kohtalon maailmanlistalla sijalla 92 oleva helsinkiläinen koki kahdella aiemmalla Skotlannin visiitillään 2015 (Gullane) ja 2016 (Castle Stuart).

Paljon on huippupelaajia mukana kilpailussa.

Vuodentakaisen, Gullane Golf Clubilla pelatun kilpailun voittoa puolustaa Etelä-Afrikan Brandon Stone, joka löi päätöskierroksella hurjan tuloksen, 60. Kyseessä on kaikkien aikojen paras Rolex-sarjan kilpailuissa pelattu kierrostulos, jota Robert Rock sivusi viime viikon Irish Openissa.

Tapio Pulkkanen ei ole ollut kauteensa tyytyväinen, vaikka viime vuotta paremmin on sujunutkin. Kuva: Getty Images

Suomalaisista vuoden 2018 turnauksessa pelasivat Tapio Pulkkanen ja uransa lopettanut Mikko Ilonen, joiden kohtaloksi koitui karsiutuminen.

Pulkkanen pitää Renaissance Clubia selkeänä kenttänä tiiltä viheriölle. Draivia on lupa käyttää avauksissa paljon, vaikka tiistain sadesäässä pallo ei hänen mukaansa lentänyt erityisen hyvin.

”Sunnuntaina tänne saavuttaessa kenttä oli todella kuiva ja tuli paljon rullia. Nyt se on sateen myötä muuttunut pehmeäksi. Muodokkaat griinit luovat kovan haasteen tällä viikolla”, hän sanoi.

Scottish Openin osallistujaluettelossa näkyy Open Championshipin läheisyys, sillä mukana ovat Rory McIlroy, Justin Thomas, Rickie Fowler, Matt Kuchar, Kevin Kisner, Matthew Fitzpatrick, Eddie Pepperell sekä monet muut nimekkäät pelaajat.

”Paljon on huippupelaajia mukana kilpailussa. Heiltä voi aina jotain imeä omaan tekemiseen, esimerkiksi miten ja kuinka paljon harjoittelevat kisaviikoilla”, Pulkkanen kertoi.

”Hattu-Tapion” mielestä draivaaminen ja puttaaminen ovat olleet usein hyvällä tasolla. Eniten hän kaipaa kehitystä rautapeliinsä ja wedge-lyönteihin. Kausi on ollut viime vuoteen verrattuna parempaa tekemistä, mutta ruuvia pitäisi kiristää enemmän.

”Tyytyväinen ei voi olla. Tavoitteena loppukaudesta on saavuttaa paikka Euroopan kiertueen finaalikisoihin.”

Kilpailun kokonaispalkintopotti on seitsemän miljoonaa dollaria eli noin 6,25 miljoonaa euroa. Voittajan osuus summasta on reilut miljoona euroa.

Suomalaisten lähtöajat Scottish Openin ensimmäisellä kierroksella (Suomen aikaa):

10.10 Branden Grace RSA-Mikko Korhonen-Scott Hend AUS
11.10 Dean Burmester RSA-Kalle Samooja-Sean Crocker USA
15.00 David Howell ENG-Pedro Figueiredo POR-Tapio Pulkkanen
16.20 Raphaël Jacquelin FRA-Kim Koivu-George Coetzee RSA

Lue seuraavaksi: Scottish Openin päätöspäivästä Brandon Stonen hurja näytös

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje